пʼятницю, 2 жовтня 2015 р.


“Бібліотека і громада:
 творити майбутнє спільно”
В кожній країні у різні часи бібліотеки виконували важливу місію бути пам'яттю народу, скарбницею культурних і духовних цінностей людської цивілізації. Сьогодні це інформаційні, культурні , освітні заклади, внесок яких у розвиток вітчизняного державотворення, освіти, науки і культури — безцінний.
   Указом Президента України від 14 травня 1998 року 30-те вересня оголошено Всеукраїнським днем бібліотек, метою якого є підвищення ролі цих закладів у суспільстві, привернення уваги громади до проблем бібліотек, до потреб і соціального статусу бібліотекарів.
   Саме цій даті були присвячені громадські слухання “Бібліотека і громада: творити майбутнє спільно”, які відбулися 28 вересня 2015 року у Жовківській ЦРБ для дорослих.


   На слухання завітали представники духовенства, влади та громади м. Жовква, користувачі і колеги — бібліотекарі.
Синкел Сокальсько-Жовківської єпархії  Михайло Ткачів побажав присутнім Божої ласки та сумлінної праці на благо громади.

 У своїх виступах голова Жовківської міської ради Петро Вихопень та представник ДІАЗ у м. Жовква Михайло Кубай відзначили вагомий внесок бібліотекарів в культурне життя міста, побажали творчої наснаги, здійснення всіх планів.



  В. о керівника відділу культури і туризму Жовківської РДА Галина Фесюк зазначила, що попри всі проблеми, бібліотекарі своєю активною працею і нововведеннями  зуміли привернути до себе увагу.
  Директор Жовківської РЦБС Марія Довгань привітала колег зі святом та подякувала працівникам за сумлінну роботу.



  З великою увагою присутні слухали презентацію роботи Жовківської ЦРБ. Окрасою свята стали музичні та поетичні вітання від поета та композитора  з Великих Грибовичів Богдана Бовшика, діловода районного Народного дому Наталі Полоцької, поетеси з с. Лаврикова Єви Кресало та Тетяни Волинець, бібліотекарів Ольги Лущик з Бишкова та Марії Мулик з Пирятина.






 Громадські слухання показали, що  бібліотеки   й надалі залишаються закладами, найбільш наближеними до потреб місцевих громад, адже  безкоштовно забезпечують доступ громадян до всіх видів суспільної інформації,сприяють оволодінню інформаційною та комп'ютерною грамотністю, надають можливості для індивідуального творчого росту. 


Немає коментарів:

Дописати коментар