четвер, 23 липня 2015 р.


Літературна зустріч у бібліотеці




У неділю 19 липня 2015 року в Жовківській ЦРБ в дружній невимушеній атмосфері пройшла зустріч з трьома львівськими письменницями — Нікою Нікалео (авторкою і ведучою літературної сторінки на "12 каналі" Львівської ОДТРК), Наталією Гурницькою, Лесею Олендрій.
Письменниці представили свої книги, розповіли історію їх написання, поділилися творчими планами на майбутнє. 



 


Ніка Нікалео презентувала книгу “Любові полум`я”.





Роман «Любові полум’я»: Палке кохання талановитої молодої співачки Віоли та успішного готельєра Віктора вкидає пару у вир подій, що різко змінюють долі не тільки їх обох, а й людей, що їх оточують. Це любов, що перебуває поза дозволеною віссю координат, це почуття, що мучить сумління, вихованої на українських християнських традиціях і цінностях головної героїні книги. На думку авторки, яка захоплюється квантовою фізикою, магія – це ті фізичні закони, яких ми ще просто не знаємо. І це напряму дотичне до любові. Почуття, яке хвилює людину найбільше.
Цей роман зворушить і розчулить кожного, хто коли — небудь кохав, або ненавидів, або мріяв і наполегливо йшов до своєї мети.


Наталія Гурницька презентувала книгу«Мелодія кави у тональності кардамону».



Драматична історія забороненого кохання юної дівчини до набагато старшого за неї одруженого польського шляхтича, яка розгортається в атмосфері Львова XIX сторіччя! Якщо передати сутність цієї книги в кількох словах, то «Мелодія кави у тональності кардамону» - насамперед подорож до жіночого серця. А серце жінки в найголовнішому стале : воно вміє любити, - і байдуже яке століття на календарі

Леся Олендій презентувала книгу “Mia Italia”.




Авторка запрошує читачів пережити хвилювання і враження від життя у новій для неї країні : познайомитись із побутом і традиціями італійців, їхнім життєвим устроєм, їхніми стравами, разом помандрувати. Однак це не книга про Італію як таку. Це книга про спільність Італії та Львова, міста, яке (як би пафосно це не звучало) дало Лесі крила. Авторка має талант оповідача (дається взнаки проба власних сил як гіда), читати її справді цікаво. А тому має сенс архітектоніка книги, яка складається з окремих розповідей, як пазли. Відтак перед очима читача постає картина не ілюзорного, а реального життя Європи, до якої так прагнемо, забуваючи, що й там існують свої проблеми».

Літераторки вразили присутніх своєю відкритістю, доброзичливістю, щирістю. Запрошуємо користувачів бібліотеки ознайомитися з представленими книгами.

Немає коментарів:

Дописати коментар