вівторок, 24 листопада 2015 р.

Чарівна намистинка

У всі часи людина хотіла мати привабливий вигляд і виділитися на фоні оточуючих. Первісні люди використовували для цього природні матеріали : кістки,  мушлі, плоди рослин тощо. Поступово з`являються більш складні матеріали - перлини, намистинки, бісер.
Мистецтво виготовлення прикрас та виробів з бісеру прийшло до нас із глибини віків. Батьківщина бісеру - Стародавній Єгипет, де з непрозорого скла виготовляли штучні перлини. На території нашої країни бісер був відомий ще за часів Київської Русі. В Україні прикраси із бісеру звичайно носили на шиї та волоссі. Звісно, це могли дозволити собі лише князівни та міщанки. за кількістю низок бісеру можна було легко визначити, з багатої чи бідної сім`ї походить дівчина.
В наш час мистецтво бісероплетіння знову стає популярним. Освоєння майстерності бісероплетіння - це цікава подорож для людей творчих. енергійних, які шукають у ній себе і красу.
20 листопада 2015 року у Жовківській ЦРБ відбулося чергове засідання любительського об`єднання "Чарівна намистинка". Під час засідання учасники були детально онайомлені з історією походження бісеру та отримали майстер - клас від керівника об`єднання Ірини Сайко.



Завідуюча відділом обслуговуванням Наталія Химиця представила нові видання з бісероплетіння, які нещодавно надійшли у фонд бібліотеки :
- Бєлкіна, Т. Є. Прикраси- талісмани ручної роботи ;
- Вірко, О. Бісер. Комплекти - трансформери для мобільних телефонів ;
- Вірко, О. Модні штучки з бісеру .


Любительське об`єднання "Чарівна намистинка" допоможе і вам здійснити цікаву подорож у світ бісеру, а також засвоїти різні техніки плетіння та вишивання бісером. Запрошуємо всіх бажаючих долучатися.

Немає коментарів:

Дописати коментар