пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Увага !!! Книжкові новинки!!!
(Бібліографічний огляд нових надходжень літератури у фонд Жовківської ЦРБ для дорослих)


Багряний І.
Огненне коло[Текст] : Повість про трагедію під Бродами / Іван Багряний. — К. : Знання, 2015. — 192 с. — (Скарби).


Повість “Огненне коло” Івана Багряного (1906—1963) — книга про трагедію під Бродами під час Другої світової війни. Вона захоплює читача насамперед мужністю воїнів, що безмежно любили і захищали свою землю, їхньою сміливістю, відданістю і вірністю дружбі. Цю книгу не можна читати без болю і співпере-живання. “Нас переможено, але це не є правда. Нас вибито... Минуть десятиліття, і ми воскреснемо в народній пам’яті...” — говорить один із головних героїв повісті. Незважаючи на трагічність подій, про які йде мова, книга, її персонажі випромінюють благородство, людяність і віру у щасливе майбутнє.

Гаскелл, Елізабет
Зникнення та інші оповідання / Елізабет Гаскелл; Пер. з англ. Ігоря Андрущенка. — К. : Знання, 2014. — 158 с. — (English Library).


Елізабет Гаскелл (1810—1865) — англійська письменниця ХІХ століття, автор кількох соціальних романів, а також різноманітних за тематикою повістей, оповідань, нарисів, у яких органічно поєднуються риси романтизму і реалізму. До цієї збірки увійшли вибрані твори Е. Гаскелл, написані у жанрі готичної прози. Автор майстерно передає характерну для готичної традиції атмосферу жаху й таємничості, водночас легко і без педантизму вплітаючи в оповідь вікторіанські моральні настанови і демонструючи витончене почуття гумору.

Зінченко, Сергій. 
Отаман Холодного Яру [Текст] / Сергій Зінченко — Брустурів: Дискурсус, 2015. — 148 с.


Історична повість про одну зі сторінок повстання проти польського поневолення під назвою «Коліївщина». У книзі описані події визвольного руху на території Середнього Подніпров’я, яким керував один зі сподвижників Максима Залізняка – Семен Неживий.

Мориквас, Надія
Корнелія [Текст] : Роман – есей / Надія Мориквас. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. – 208 с.


Найбільше місця в серці юної красуні Корнелії займає відомий поет-молодомузівець Петро Карманський... Це твір глибокого проникнення письменниці у буття галичан 30-50-х років минулого століття. Серед учасників романного дійства – конкретні і вигадані особи, які, творячи свої біографії і достовірні історії, стали жертвами і героями епохи. Роман-есей є своєрідним пророцтвом, застереженням до трагічних реалій нашого часу.

Олкот, Луїза Мей
Маленькі жінки [Текст] : у 2-хчастинах. Ч.1./ Луїза Мей Олкот. – Львів : Свічадо, 2014. – 320 с.


Олкот, Луїза Мей
Маленькі жінки [Текст] : у 2-хчастинах. Ч.2  ./ ЛуїзаМей Олкот. – Львів : Свічадо, 2014. – 320 с.

Роман “Маленькі жінки” можна без перебільшення назвати одним із найвідоміших творів американської літератури для юнацтва. Втім, цю книжку може читати малий і дорослий, юний і зрілий. Четверо сестер Мег, Джо, Бет та Емі — справжні маленькі жінки. Дівчата народилися у небагатій, але дуже дружній сім'ї. Вони готують їжу, працюють, допомагають в домашніх справах, очікуючи на батькове повернення з війни. 
“Маленькі жінки” – зворушлива, місцями сумна, а іноді з гумором історія про те, до чого потрібно прагнути і у що вірити. Це розповідь про благородство, відданість і справжню любов.

Прислів`я, приказки, афоризми [Текст]. – К. : Велес, 2011. – 176 с.


До збірки увійшли найбільш колоритні прислів'я, приказки та афоризми українського народу, що вражають дотепністю та глибокою народною мудрістю. У них розкривається душа народу, його розум і серце. Своєрідно і тонко викладені норми моралі, поведінки, ставлення до оточуючого світу, природи, які вироблялися упродовж віків. Тож неспроста ми позитивно ставимося до кращих людських якостей, таких як: честь, миролюбність, доброта, справедливість, вірність, чесність, працьовитість, і навпаки негативно—до нещирості, улесливості, зрадливості, пихатості, лінощів тощо. Книжка буде цікавою для всіх не байдужих до українського слова. Вона стане у нагоді студентам, школярам, учителям під час уроків із мови, літератури, природознавства, народознавства.

Запрошуємо до перегляду та читання 
нових цікавих і неповторних творів


Немає коментарів:

Дописати коментар