пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

"Злочин і відповідальність неповнолітніх"

Реалізовуючи освітній проект “Знайомство з правами людини”, який проводить Центр правових та політичних досліджень у співпраці з Львівською обласною бібліотекою та проведення Тижня права, працівники Жовківської ЦРБ 10 та 11 грудня провели уроки права “Злочин і відповідальність неповнолітніх ” для учнів 9 класів Жовківської ЗОШ № 1. 


 
Однією з необхідних умов перетворення України у справжню правову державу є підвищення рівня правової освіти населення, у першу чергу – молоді. Боротьба зі злочинністю неповнолітніх - одна з центральних проблем боротьби зі злочинністю загалом. Показники злочинності неповнолітніх відбивають певною мірою ситуацію в суспільстві, причому не тільки й можливо не так сьогодні, як завтра, післязавтра, тобто в майбутньому.
Для попередження правопорушень серед молоді було продемонстровано документальні фільми в рамках ХІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays “Що ми знаємо про права людини” та “Діти за гратами”, проведено вікторину “Ступінь свободи і міра відповідальності” .



Варто зауважити , що учнів дуже емоційно висловлювали свої думки щодо захисту неповнолітніх, було почуто думку кожного
Під час спілкування учні активно обговорили питання скоєння злочинів та захист неповнолітніх, дійшли до спільної думки, що потрібно реформувати кримінальну юстицію щодо неповнолітніх в Україні.

Години права працівники бібліотеки провели в співпраці з Шевчуком І. С. - директором школи, Гурською Н. А. - вчителькою права, Коцаба В. Ю — представником соціальної районної служби у справах сім'ї, дітей та молоді.




Такі заходи формують погляди на закон як обов’язкове правило поведінки, допомагають молоді не спіткнутися на початку життєвого шляху, уникнути конфлікту з законом.

Немає коментарів:

Дописати коментар