четвер, 19 травня 2016 р.

«Краєзнавча картотека- Ваш помічник у виборі інформації 
з історії Жовківщини»

18 травня 2016 року в Жовківській ЦРБ  пройшов День бібліографії «Краєзнавча картотека- Ваш помічник у виборі інформації з історії Жовківщини».
Краєзнавча бібліотечна діяльність – одна з унікальних сфер діяльності, яка відрізняє місцеві публічні бібліотеки від інших бібліотек, надає їм місцевого колориту, регіональної специфіки. Саме в цих бібліотеках були започатковані кращі традиції формування, збереження і надання у громадське користування краєзнавчих і місцевих видань. Нині Жовківська центральна районна бібліотека є центром краєзнавчої роботи в своєму регіоні, виконує всі функції, закріплені в “Положенні про краєзнавчу роботу бібліотек системи Міністерства культури і мистецтв України”, зокрема, координує і методично забезпечує краєзнавчу діяльність  на    Жовківщині.
        Краєзнавча  картотека рекомендує матеріали, що сприяють вивченню рідного краю. Вона містить записи книг і статей зі збірок і періодичних видань, присвячені області, місту, району, селищу. В цьому році в КК відкриті тематичні рубрики: «Іван Франко на Жовківщині», «125 від дня смерті Євгена Коновальця», «Богдан Ступка -75 років від дня народження», «Книжковий фестиваль «Книгофест у Жовкві», «Шах Степан-125 років від дня народження», та інші.  Метою проведення  заходу було детальніше ознайомлення користувачів з краєзнавчими документами бібліотеки, формування навиків використовувати їх у процесі бібліографічного пошуку. Для відвідувачів,  які завітали на захід бібліограф Софія Кіх провела огляди краєзнавчої літератури, бібліографічних посібників про краєзнавців Жовківщини, бесіди біля зведеної краєзнавчої картотеки. 
У ході Дня бібліографії відбулася зустріч з учнями Жовківської спеціальної загальноосвітньої школи інтернату, з якими було проведено практичне заняття з пошуку інформації у краєзнавчій картотеці. 
 Захід пройшов цікаво і пізнавально. Він допоміг користувачам оцінити значимість краєзнавчої діяльності бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар