понеділок, 28 листопада 2016 р.

Відкриття кіноклубу Docudays UA

при Жовківській ЦРБ .
Жовківська центральна районна бібліотека стала однією з переможниць у спільному конкурсі «Кіноклуб Docudays UA в бібліотеці», організованому Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA        та        Програмою            «Бібліоміст».
Він надає унікальну можливість проводити покази документальних фільмів з колекції фестивалю, поєднуючи цікаві стрічки та правовий зміст, що дає людині знання про свої права, вміння ними користуватися та захищати.
25 листопада відбулося відкриття кіноклубу Docudays UA при Жовківській центральній районній бібліотеці з участю керівника Жовківського відділу культури і туризму Галини Фесюк, фахівця із соціальної роботи Жовківського районного центру соціальних служб для сімї дітей та молоді Олега Кундири, представника громадської організації «Україна час єднатися» Наталії Тітійової, заступника начальника Жовківського бюро правової допомоги Христини Станкевич, директора Дитячого центру оздоровлення і відпочинку та туризму «Росинка» Луки Павлюка та учнів Жовківських ЗОШ. 

Першою переглянули у нашому кіноклубі кінострічку польського режисера Павла Височанські «Колись ми станемо щасливими». У фільмі йшлося про Даніеля, юнака з Ліпіни, найбільш нужденного містечка в усій південній Польщі. Даніель прагнув вирватися з суцільної бідності. Озброєний камерою на мобільному телефоні, він вештався своїм кварталом, розпитуючи дітей та дорослих  про  їхні        мрії.
Глядачі не залишилися байдужими до долі головного героя фільму Даніеля, тому після перегляду відбулося жваве обговорення, під час якого кожен міг висловити свою думку. Поговорили і про права дитини, зокрема, про право на навчання, розвиток творчих здібностей та право на сім’ю і батьківське піклування. Учні дійшли до висновку, що кожен має право на вільний розвиток особистості, але чи реалізуєш ти це право – залежить від тебе.



 Наталія Тітійова попрацювала з учнями, які були обєднанні в групи, їхнім завданням було намалювати «Місто прав людини» та презентувати свої роботи.






Відкриття кіноклубів Docudays UA на базі бібліотек – це чудова можливість додати ще одну сучасну послугу та залучити більше користувачів до бібліотек.
Отже, силою документального кіно про права людини бібліотекарі відтепер нестимуть правові знання для своїх відвідувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар