четвер, 7 грудня 2017 р.

Домашні ігри
Мандрівний Docudays UA розпочав щорічні мандри Україною. Жовківська центральна районна бібліотека активно долучилася до мандрівки Львівщиною, ставши партнером фестивалю. Жовківський навчально - реабілітаційний центр I - III ступенів "Злагода" вже другий рік поспіль стає активним учасником мандрівки. Для учнів старших класів працівники бібліотеки провели відеолекторій "Глобальна зміна клімату",розкривши тему цьогорічного  фестивалю, яка  має назву «Чотири градуси» та присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля. 
Учасники заходу переглянули документальний фільм "Домашні ігри", української режисерки - Аліси Коваленко, яка відобразила життя Аліни Шилової, 20 - річною киянки, яку може врятувати від бідності захоплення футболом. Наразі дівчина професійно займається спортом, але обставини складаються неоднозначно : раптово помирає мати Аліни, і на руках у юної спортсменки лишаються маленькі брат і сестра - 6 - річний Ренат і 7 - річна Регіна.
 Під час показу використовувалась техніка "Стоп - кадр", що дозволила певною мірою інтригувати аудиторію, провокувати її до активного мислення під час перегляду.


Про важливість відповідальності, ставлення цілей у молодому житті наголосив вчитель вихователь Полуситок Ігор Олексійович.
Для дітей з порушенням слуху було здійснено сурдопереклад вчитетелем Вовчанською Наталією Степанівною.
Школярів зацікавив сюжет фільму, який не залишив байдужим жодного з присутніх. Життя героїні фільму Аліни  викликало велику повагу, гордістьза те що вона перейшла всі перешкоди,  знає чого хоче у житті і наполегливо йде до своєї цілі.

Немає коментарів:

Дописати коментар