середа, 17 квітня 2019 р.


IV Всеукраїнська конференція для кіноклубів Docudays UA
XVI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та IV Всеукраїнська конференція для кіноклубів Docudays UA- це важлива сторінка у житті керівників клубів, які працюють на місцях. Ця подія року дала нам шанс обмінятися досвідом, поділитися практичними навиками, ознайомитися з новими документальними фільмами представленими на фестивалі. 
Фільми, які дають надію, достатньо сили, щоб впоратися з труднощами життя»( «Біла мама»), піднімають дискусійні питання щодо приватності, свободи слова та захисту прав людини в мережі інтернет («Чистильники»), порушують питання збереження миру на землі («Запис ще триває» ). Документальні фільми були цікаві кожен по своєму. Перегляд «У пошуках Фарідех» викликав у мене сльози та співпережиття жінці, яка шукає себе та своє родинне коріння. «Обережно провалля» - фільм у якому піднято дуже важливе питання насилля в сім’ї та його наслідки також залишив у мене неабияке враження, так як ця тема торкнулася особисто мене у житті. Нажаль за браком часом не було змоги переглянути більше фільмів. 
Сьогодні в нашій країні як ніколи важливо акцентувати увагу на дотриманні прав людини. Діяльність кіноклубів та покази документальних фільмів показують гострі та наболілі проблеми як українського суспільства, так і всього людства. Відтак питання, порушені в цих фільмах, потребують глибокого осмислення та обговорення. Хочу подякувати #Тетяні Кулик, #Ніні Хомі та всій «дружній родині Docudays UA » за змогу подивитися на роботу інших клубів, познайомитися з новими людьми, набратися ентузіазму працювати далі. Розповідати про світ, права людини та соціальні права, про те, як можна змінити себе, поліпшити власну поведінку та зробити світ кращим.








Немає коментарів:

Дописати коментар