середа, 17 квітня 2019 р.

«Захист прав людей поважного віку: успішні історії»
Привернення уваги суспільства до проблем, з якими стикаються люди поважного віку під час звернення до суду – такою була мета круглого столу «Захист прав людей поважного віку: успішні історії», що відбувся у Львівському правовому клубі PRAVOKATOR 10 квітня 2019 року.
У правовому заході взяли участь представники Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Львівщини, юстиції, судів, органів місцевої влади, бібліотеки та громадських організацій.
Під час заходу представники громадської організації «Суспільство і право» Оксана Коваль та Маряна Багній презентували посібник для людей поважного віку «Як захистити свої права» та їхні «історії успіху» захисту своїх прав у судах, розповіли про міжнародну практику правового захисту людей поважного віку.

Про особливості роботи Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги на Львівщини під час надання правової допомоги людям поважного віку розповіли фахівець Жовківського бюро правової допомоги Мирослава Нікітіна-Базилевич, фахівець Червоноградського місцевого центру Андрій Дікальчук, представниця Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Уляна Мацько…

Про роль бібліотек у правопросвітницькій роботі з людьми поважного віку та сприяння у захисті їх прав розповіла бібліограф Жовківської РЦБС Софія Кіх.
Жителі Жовківщини Надія Жейкова (Воля Висоцька) та Богдан Потерейко (Надичі) увійшли у посібник для людей поважного віку «Як захистити свої права. Історії успіху» та поділилися успішним вирішенням своїх проблем при активному сприянні ГО «Суспільство і право».




Учасники круглого столу активно обговорили поширені «стереотипи» щодо доступу до судової системи, наголосили на важливості роботи з людьми поважного віку.
За результатами обговорення ГО «Суспільство і право» підготує пропозиції щодо способів підвищення рівня правової обізнаності та вдосконалення механізмів захисту прав людей поважного віку.

Немає коментарів:

Дописати коментар