пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Форми співпраці

з органами влади та соціальними центрами в місті Жовква з внутрішньо переміщеними особами.

 Дотримуючись Закону України “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб” Жовківська ЦРБ почала працювати з переселенцями, щоб допомогти їм легше адаптуватися на новому місці. Під час кризи бібліотека відіграє більш важливу роль, ніж будь-коли, надаючи безкоштовну підтримку та послуги тим, хто стикається з тимчасовими труднощами.
Для кращого забезпечення користувачів, споживачів інформації у бібліотеці  створено Бюро інформації “Влада-населення” яке спрямовано на взаємодію із владними структурами району, налагодження зв’язків із громадськими організаціями.
Діючий у ЦРБ Регіональний центр інформації “Влада - населення” співпрацюючи із місцевою владою надає користувачам-переселенцям потрібні їм інформаційні послуги: поточну інформацію, фактографічні довідки, усні довідки а саме :
Управління праці та соціального захисту населення Жовківської районної державної адміністрації –Демчишин Юрій Миколайович
(Для користування послугами бібліотеки надали список тимчасово переселених громадян)
Жовківський районний центр соціальної служби у справах сім’ї, дітей та молоді – Кожушко Віра Степанівна;
(Надали інформаційні матеріали : про захист дітей, допомогу сім'ям, підтримку молоді для забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб. )
Жовківський районний центр зайнятості -Кришталюк Микола Дмитрович
(Надали у бібліотеку інформаційні списки актуальних вакансій, місць праці у Жовківському районі)
Тимчасово переселених громадян інформуємо поточною, так і оперативною формою обслуговування про діяльність керівного складу, депутатів області, району, з конкретних питань, тем, вказано години роботи органів місцевого самоврядування, прийому ними населення.
У інформаційній зоні бібліотеки оформлено стенд “Бібліотека радить, інформує” де зібрані матеріали інформаційного характеру: карти району, області, відомості про Жовківщину, адресна довідкова картотека, номера телефонів різних служб.
Деякі з переселенців продовжують свою професійну діяльність у стінах нашої бібліотеки працюючи в онлайн режимі, користуються вільним доступом до інтернету, контактують з рідними через соціальні мережі та Skype.

Немає коментарів:

Дописати коментар