пʼятницю, 3 квітня 2015 р.


Душа твоя піснею стала


31 березня 2015 року у Жовківській ЦРБ для дорослих зібралися шанувальники творчості Ігоря Білозіра – великого українського композитора і музиканта , народного артиста України.

Обірвалась ще одна струна
Музичної еліти Львова.
І не відродиться вона,

І не замінить її нова.
Тебе вже, Ігоре, нема,
Струна твоя також мовчить.
Пісня твоя не замовкає,
Тепер вона гучніш звучить.

Такими словами розпочала літературно – музичний вечір «Душа твоя піснею стала» ведуча - методист відділу культури і туризму Наталія Парамонова. Щиро і проникливо вона розповіла про життєвий і творчий шлях співака, його роль у розвитку та збереженні української пісні. Справжньою родзинкою свята стали пісні Ігоря Білозіра у виконанні Наталі Полоцької та Богдана Бовшика. Улюблені «Мамина світлиця», «Пшеничне перевесло», «Ой, зелене жито , зелене» натхненно співали всі присутні в бібліотеці.
На заході прозвучали вірші у виконанні Богдана Бовшика, Наталії Химиці, Наталії Парамонової. Поділилися своїми спогадами та враженнями від зустрічей з Ігорем Білозіром і ВІА «Ватра» Надія Щур – заступник голови Жовківської РДА, Галина Фесюк – головний спеціаліст відділу культури і туризму, Ольга Калиновська - завідувач сектору молоді та спорту управління освіти, Дарія Висоцька – бібліотекар Жовківської РДБ .З бібліографічним оглядом літератури «Ігор Білозір – недоспівана пісня» ознайомила Софія Кіх.

Поява Ігоря Білозіра для України була не просто так. Він творив, він залишив пласт, він сформував фундамент, щоб повстало нове покоління, яке б любило, шанувало Україну, боролося за неї сьогодні.














Немає коментарів:

Дописати коментар