пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

Чорнобиль : трагедія, подвиг, пам`ять.


26 квітня 1986 року почався відлік Чорнобильської катастрофи. Вона вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом невідомої раніше біди, наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління.
23 квітня в Жовківській ЦРБ відбулася година пам`яті «Чорнобиль : трагедія, подвиг пам`ять», яку підготували працівники бібліотеки спільно з учнями ЗОШ № 2 (вчитель української мови та літератури Л. Р.Жук).Ведучі Т. Гожельник та О. Брень розкрили історію будівництва ЧАЕС, причини та наслідки аварії. 



З хвилюванням слухали присутні виступ ліквідаторів -  жовківчан Петра Дзюньки та Петра Шумила, які розповіли про особисто побачене та пережите в зоні відчуження, про те, як  відбувалася ліквідація аварії.








Учасники заходу Л. Жук, Н. Химиця, С. Камінецька, А. Стегура, М. Ханас, У. Смерека, І. Скоропад  декламували вірші про Чорнобиль.






Пам`ять про всіх тих, хто віддав своє життя заради порятунку інших, вшанували хвилиною мовчання. Під звучання пісні «Мої лелеки» засвітили свічку, яку передавали з рук у руки.

 На завершення бібілограф Софія Кіх представила огляд літератури на тему "Чорнобиль - біль душі людської" .   

Підсумок заходу підвела в. о. керівника відділу культури і туризму Жовківської РДА Г. Фесюк, яка зазначила, що подібна трагедія ніколи не повинна повторитися.   


Немає коментарів:

Дописати коментар