четвер, 28 травня 2015 р.

Мікро-проект « Зустріч з традиціями, культурою та кухнею польсько- українського пограниччя».

  Мікро – проект під назвою  « Зустріч з традиціями, культурою та кухнею польсько- українського пограниччя»   реалізувався культурними осередками Жовкви і Лащова (район Томашева. Польща).





 Пропонуємо  увазі користувачів три брошури, які видані за матеріалами мікро- проекту.

«Зустріч з традиціями, культурою та кухнею польсько- українського пограниччя»




У виданні  описані різдвяні та великодні традиції на польсько – українському кордоні, в околицях Томашівського і Жовківського районів. Реалізація проекту скерована на ознайомлення зі схожістю і відмінностями їх святкових обрядів. Також вона дає можливість пригадати старшому і заохотити молодше покоління до розвитку звичаїв і  традицій.


Збірник польсько- української поезії «Написані серцем»



Брошура подає матеріали про польсько українські зустрічі митців слова. Представлено  вірші Богуслави Ланкамер, Францішки Огоновської, Агнєшки Мазуркевич – Дронжек, Галини Фесюк, Богдана Бовшика, Наталії Полоцької.


Регіональна кухня польсько – українського прикордоння.




 Кулінарні семінари, організовані в рамках проекту дали можливість дізнатися і скуштувати щоденні, а також і святкові страви регіональної кухні. В брошурі зібрані рецепти, які передавалися з покоління в покоління, перш за все в усній формі. Видавці сподіваються, що рецепти, які тут описані, багатьом нагадають смаки з дитинства, а іншим будуть натхненням, щодо дослідження кулінарних традицій регіону.



Немає коментарів:

Дописати коментар