середу, 24 травня 2017 р.

Вона – любов, вона – печаль і втіха
Кожної миті на земній кулі народжуються діти. І перше, що бачать вони, відкривши оченята, - материнські очі, лагідні, сяйливі, радісні. Чи є в мові ніжніше, доступніше для немовляти, милозвучніше у своїй величі й простоті слово, аніж «МАМА» - слово, з якими приходимо у цей світ?
Вшановуючи День матері, 13 травня 2017 року в Жовківській ЦРБ відбулася поетична година «Вона – любов, вона – печаль і втіха». Перед проведенням заходу працівники біблотеки на вулиці міста вітали жінок та запрошували на свято.
З вступним словом про роль матері у житті людини виступила бібліотекар Дарія Висоцька. Історію заснування свята розкрила зав. відділом обслуговування Наталія Химиця.

Працівники бібліотеки Світлана Коман та Софія Кіх відтворили життя української жінки від часів Шевченка до сьогодення у інсценізаціях поетичних творів.

Учасники заходу Наталія Шимкович, Галина Лампіка, Ірина Сайко  розмірковували  про любов до матері та декламували вірші поетів Жовківщини Галини Фесюк, Олени Зінько, Любові Зеленої, Петра Галапаца, Михайла Максимика…


На завершення всі присутні вшанували матерів піснями «Рідна мати моя», «Чорнобривці», «Цвіте черешня в мами на городі».

Немає коментарів:

Дописати коментар