четвер, 20 липня 2017 р.

Доки пам’ятаємо – живемо
XX ст. вважається століттям величезних суспільних катастроф - революцій, війн, будівництва нових ідеологій, масових геноцидів, депортацій тощо. Друга світова війна, яка належить до найтрагічніших сторінок історії України, займає провідне місце в цьому переліку. Війна пройшла через життя кожної української родини і є вагомою складовою історичної пам’яті нашого народу. Зараз цей народ має свою незалежну державу – Україну, завдання якої полягає в тому, щоб сформувати правдиву, з погляду українського народу, історію подій Другої світової війни.
22 червня 2017 року до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні в Жовківській ЦРБ відбулася зустріч з дітьми війни «Доки пам’ятаємо – живемо…».
Ведуча Наталія Химиця розповіла про причини Другої світової війни та її наслідки для України і українського народу. Декламуючи вірші про війну, бібліотекарі Дарія Висоцька і Ірина Сайко розкрили весь трагізм цього періоду не тільки на фронті, але і в тилу.


До сліз зворушили присутніх розповіді дітей війни Єви Селіверстової, Надії Матіяш, Марії Орищак про їхнє нелегке дитинство та долю рідних і близьких в часи війни.


Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх полеглих в роки Другої світової війни і тих, хто віддав своє життя за Україну на Майдані та в зоні АТО.
Учасники заходу мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою по даній темі.
Сьогоднішня зустріч показала, що важкі випробування війною згуртували народ  у єдину Українську націю. Захищаючи свою рідну землю, ми обов’язково переможемо. Бо з нами Бог і правда, і воля святая.

Немає коментарів:

Дописати коментар