пʼятницю, 21 липня 2017 р.

Життя в раю – нелегали по сусідству
При Жовківській  центральній  районній  бібліотеці діє Кіноклуб Docudays UA  «Феміда». Він надає унікальну можливість проводити покази документальних фільмів з колекції Міжнародного  фестивалю документального кіно , поєднуючи цікаві стрічки та правовий зміст, що дає людині знання про свої права, вміння ними користуватися та захищати.
18 липня 2017 року відбувся перегляд документального фільму «Життя в раю – нелегали по сусідству» (режисер Роман Вітал).
Нині в усьому світі нараховується 22 мільйона біженців. Це найбільша трагедія. Цих людей різних рас і різних віросповідань можна зустріти в будь-якій країні. Вони змушені, кинувши домівки, майно, родину і батьківщину, бігти через побоювання за своє життя і свободу, саме тому вони - біженці.
Документальний фільм «Життя в раю – нелегали по сусідству» викриває систему швейцарської політики надання притулку біженцям і те, як привілейовані жителі Заходу поводять себе з  сусідами-біженцями. Як це впливає на їхні життя і як воно – бути шукачами притулку в «раю»?
Окрім самого показу, з глядачами відбулася дискусія навколо піднятих фільмом проблем. Кожен мав змогу висловити свою думку, а саме :
Ярослав Кавка : «Нелегальна імміграція створює реальні та потенційні загрози фактично будь-якій країні, яка  приймає нелегалів . Вона спотворює соціальну, демографічну, територіальну структуру, загострює конкуренцію на місцевих ринках праці та житла».
Надія Грещак : «Нелегальна міграція в Україні є гострою проблемою, що впливає на стан правопорядку, економічну ситуацію, і на міжнародний імідж не тільки нашої держави, а й багатьох інших».
Марія Свищ : «Життя в раю» показало нам систему світової політики надання притулку біженцям, а також відкрило очі на проблему проживання нелегалів – біженців,  як це впливає на їхні життя і як воно – бути шукачами притулку в «раю»?.


Актуальну інформацію про наступні  покази фільмів в кіноклубі  Docudays UA  при  Жовківській ЦРБ уточнюйте за тел. 22 - 577.

Немає коментарів:

Дописати коментар