пʼятницю, 21 липня 2017 р.

«Ніч у бібліотеці»
15 – 16 липня 2017 року проходив Другий Книгофест у м. Жовква. Протягом двох днів жовківчани та жителі району мали змогу відвідати різноманітні заходи, поспілкуватись з письменниками та поетами зі всієї України, більше дізнатись про їх творчість,  ознайомитись з продукцією видавництв та придбати книги за ціною виробника.
В рамках Книгофесту в Жовківській ЦРБ цікаво і змістовно відбулась «Ніч у бібліотеці». Директор Жовківської РЦБС М. Довгань привітала присутніх, детально розповіла про проведення Другого Книгофесту у м. Жовква.

 Свою творчість представляли львівські письменники Наталя Гурницька, Олег Рибчинський,  поетеса і прозаїк Людмила Пуляєва, поет з Великих Грибовичів Богдан Бовшик.
Наталя Гурницька розповіла про задум написання роману «Мелодія кави у тональності кардамону», де йдеться про історію забороненого кохання між донькою священника й одруженим польським шляхтичем і частина подій якого відбувається в нашому місті. Авторка також представила продовження цієї драми в романі «Мелодія кави у тональності сподівання».
Творчість Людмили Пуляєвої добре знайома багатьом  в Жовкві. Вона - автор декількох збірок поезії та прози «Несвоєчасність», «Друзі мої, заньківчани…», «Тест на вірність»,  «Ми ще зустрінемось у часі…», в яких піднімає загальнолюдські теми добра і зла, віри і зневір’я, любові до ближніх і до рідної землі, і ,звичайно, вічну тему кохання. Присутнім поетеса зачитала поезії зі своєї п’ятої книги «На дні мого ковша», присвячені буремним подіям останніх років – Революції Гідності, Майдану та АТО. Не залишив байдужими слухачів її поетичний батл з Богданом Бовшиком, місцевим поетом та виконавцем пісень.

Наш земляк, уродженець с. Мацошин Олег Рибчинський на суд читачів подав роман «Чорні морелі», в якому описано реальне життя таким, яким воно є насправді. Основою сюжетної лінії роману є вибір між духовним і душевним. Автор розповів про знайомство з людьми, які дали поштовх до написання і стали героями його твору.
Другою книгою автора є «Солодкий гріх, або Анатомія зради», яка є продовженням «Чорних морелей» і змальовує реалії життя наших жінок-заробітчанок в Італії та війну на Сході України.
Час, проведений в спілкуванні з авторами книг, минув непомітно і швидко. Учасники зустрічі залишали бібліотеку з масою позитивних емоцій та вражень.

Немає коментарів:

Дописати коментар