середу, 24 лютого 2016 р.


Увага !!! Книжкові новинки !!!

(Бібліографічний огляд нових надходжень у фонд Жовківської ЦРБ для дорослих)

Волко, Олексій
Мертві квіти [текст] : роман / Олексій Волков. - К. : Нора-Друк, 2013. - 320 с.
Гострий сюжет і непередбачуваність розв`язки особливість усіх книжок визначного майстра детективного жанру Олексія Волкова. Герою роману "Мертві квіти" випадок дарує книгу пророцтв. Що це-шалена удача ? Адже тепер непреємності не підстережують зненацька. Чи навпаки-важкий хрест ?  Адже наприкінці низки майбутніх подій втрата коханої жінки, а потім і власна загибель... Чи зможе той, хто майстерно комбінує на шаховій дошці, прорахувати ходи наперед у реальному житті, де проти тебе сідає грати всемогутня та безжальна доля, а ціна однієї помилки-матова ситуація, з якої вже не вийти...

Дереш, Любко
Остання любов Асури Махараджа [Текст]: роман / Любко Дереш. - К. : Нора-Друк, 2013. - 226 с.
Остання любов Асури Махараджа - алегорична історія про демона, який вирішив покинути розкіш нижніх світів заради любові до сліпої дівчини з України, що мешкає в самому серці Нью-Йорка. Протистояння напівбогів , демонстрації на Уолт -стріт і харизматичні проповідники, метафізичні запитання і смачні історії з лівобережних світів (толерантна назва пекельних планет)-все це у новому романі Любка Дереша про любов, від якої тане серце.

Когтянц, Костянтин
Монети для патріарха [текст] : роман / Костянтин Когтянц. - Харків : Факт, 2015. - 217 с.
Новий роман К. Когтянца "Монети для патріарха" отримав спеціальний приз як кращий історико-патріотичний твір на "Коронації слова-2013".
Сердюк мусій Ільченко на прізьвісько Пройдисвіт отримує завдання-доставити Антіохійському патріархові дивні монети, знайдені під час зведення укріплень Києво-Печерської лаври... А що із цього вийшло, дізнаєтеся із нового роману К. Когтянца. У книзі подається термінологічний та біографічний словник.

Кокотюха, А. А.
Адвокат із Личаківської [Текст] : Роман / А. А. Кокотюха. - Харків : Фоліо, 2015. - 283 с. 
Книга переносить читача на початок XX століття, а саме 1908 рік та розповідає про молодого киянина Клима кошового , який дивом вирвався з тюрми і тікає від переслідувань царської влади до Львова. Але й тут його заарештовує поліція - біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки.Покійник мав у місті сумнівних друзів та та могутніх ворогів. Самогубство чи вбивство? Пошуки істини  водять кошового темними лабіринтами львівських вулиць. На шляху- зухвалі батяри, міські кримінальні королі та російські терористи-бомбісти. А ще поліцейський комісар Марек Віхура, в якого Клим постійно плутається під ногами. Правда приголомшить Кошового та його нового відданого друга Йозефа Шацького. Й назавжди змінить долю загадкової та впливової красуні Магди богданович... 

Кокотюха, А. А
Привид із Валової [Текст] : Роман / А. А. Кокотюха. - Харків : Фоліо, 2015. - 285 с. : іл. - (Ретроман).
Початок XX століття, 1909 рік.  Успішний київський адвокат Клим Кошовий від переслідувань царської охранки тікає до Львова, де стає лише скромним помічником старого нотаря. Його нудні злиденні будні порушує візит комісара кримінальної поліції : у кишені трупа, знайденого у будинку на вулиці Валовій, виявили візитівку Клима. Сам чоловік загинув за досить дивних обставин, хоча офіційно це нещасний випадок. Але той дім має у Львові недобру славу. Кажуть, у ньому вже сто років блукає привид Чорної пані. Всякого, хто зустрінеться з нею, чекає погибель. І така смерть на Валовій-не перша. У гонитві за привидом Кошовий та його відданий друг Йозеф Шацький змушені зануритися у львівські нетрі та спуститися на міське дно. Ризикуючи життям, вони таки дізнаються правду про привида. І вона дуже не подобається загадковій та впливовій красуні Магді Богданович...

Пригорницький, Віталій
Байки-АТОманки [Текст] / Віталій Пригорницький. – К. : Український пріоритет, 2015. – 216 с.
Ця книга є логічним продовженням попередньої збірки Віталія Пригорницького, економіста за освітою, «Байки-Майданки» й чер­говим підтвердженням постулату: «Людство вижило лише тому, що сміялося».
«Байки-АТОманки» написано на злобу дня, але пору­шуються в них питання вічні на зразок «Бути чи не бути, і якщо бути, то якими?»

Пригорницький, Віталій
Байки-майданки [Текст] / Віталій Пригорницький. – К. : Український пріоритет, 2014. – 160 с.
Віталій Пригорницький  хоче щоб люди не втрачали надії, не зважаючи на сьогоденну біль і прикрість. Тому, не зважаючи на смуток, який також присутній в книзі, автор показує, що український народ, який вміє сміятися, обов`язково переможе.

Роздобудько, Ірен.
        Ґудзик-2. Десять років по тому[Текст] :  Роман / Ірен Роздобудько. – К.: Нора-Друк, 2015. – 320 с.
В цій книжці – продовження найпопулярнішого роману Ірен Роздобудько «Ґудзик». Колись він втратив все: кохану людину, смак до життя, сенс працювати в країні, що поволі котиться в прірву… Але життя не зупинилося. Улюблені герої знову зібралися разом: Денис, Ліка, Єлизавета Тенецька.
Десять років по тому…


Сверстюк, Євген
Гоголь і українська ніч[Текст] : есеї / Євген Сверстюк. – К.: Кліо, 2013.- 328 с. : іл.
 Інший Гоголь постає перед читачем цієї книги. Наш час любить розважальні сюжети з Гоголем на Сорочинському ярмарку. Насправді Гоголь уже у своїй першій книзі «Вечорах на хуторі біля Диканьки» зазирав у таємничі глибини душі, і це стане головною його темою.
Тут зібрано твори, писані протягом трьох десятиліть – про Гоголя-романтика й гумориста, про сатирика і про релігійного мислителя, який взяв на себе непосильну місію – повернути Русь обличчям до Христа і поставити на дорогу правди й закону. У       книзі         подається  іменний покажчик  та примітки про книги  в яких згадується М. Гоголь.

Таран, Людмила
Прозорі  жінки [Текст]  / Людмила Таран. – Л – Чернівці : Букрек, 2015. – 316 с.
«Прозорі жінки» – нова книжка малої прози Людмили Таран. Авторка з іронією та любов’ю досліджує жіночу тілесність у різних її виявах. Героїні збірки – жінки різного віку та різних професій, що живуть у Києві (хоча назва міста тут не грає великої ролі). Кожна з них – нещаслива по-своєму. Головна думка сюжету: рефлексування героїнь про зроблений ними вибір в минулому. Це історія про не-вчинок, не-дію та не-рух. Будь-який вибір – заміжжя або життя старої діви, діти або бездітність, поміркованість або імпульсивність – постає як однаково невдалий. Книга «Прозорі жінки» знайшла мільйони своїх читачів, які вже відмітили особливість авторського стилю написання прози та глибину самої теми «жіночої тілесності». Приєднуємось до них!  

Тарас, Ярослав.
 Таємниці бабусиної скрині [Текст] / Ярослав Тарас. - Львів : Апріорі, 2015. - 272 с.
У пропонованій книзі зібрано численні давно забуті, але цілковито актуальні у наш час, поради з хатнього господарювання, кулінарії, народної медицини тощо.

Тарасова, О. О.
Таємничий  світ ляльки-мотанки [Текст] / Ольга Тарасова. - К. : Либідь, 2015. – 200с.: іл.
Дізнатися про різновиди й призначення ляльок-мотанок, традиції, обряди й звичаї, з якими вони пов`язані, опанувати зовсім не складні способи їх виготовлення й, зрештою, мати напрочуд цікаве й корисне улюблене заняття на дозвіллі допоможе Вам запропонована книга. До кожної моделі ляльки- мотанки та поетапних кроків її виготовлення  подаються фотографії.
Для широкого кола читачів, усіх, хто захоплюється українською народною творчістю. Стане у пригоді викладачам шкіл, центрів, гуртків дитячої та юнацької творчості, майстер – класів для дорослих та дітей.

Чемерис, В. Л.
Ярославна [Текст]  /В. Л. Чемерис . – Х. : Фоліо, 2015. – 508 с.
Ярославна — одна з найвидатніших постатей Київської Русі, донька галицького князя Ярослава Осмомисла й жінка князя Ігоря Святославовича. Відомі й невідомі перипетії її життя та любові вже дев’ять століть хвилюють всіх, хто не байдужий до історії рідної країни.
А взагалі-то «Ярославна» — це роман про княжі міжусобиці, що колись підірвали Русь і загрожують Україні зараз, це розповідь про віковічну боротьбу з кочівниками. Саме тому роман Валентина Чемериса переповнений динамічних і бурхливих пригод, пов’язаних з походом князя Ігоря. Автор скористався жанром роману-есе, що дозволяє позбутися традиційних обмежень і рамок, і виклав своє бачення тих далеких подій.

Шевчук, В. О.
Фрагменти із сувою мойр : Кросворд [Текст] : роман / Валерій Шевчук. – К. : Либідь, 2014. – 264 с.
Пропоноване видання становить першу частину клаптикового роману «Фрагменти із сувою мойр».Валерію Шевчуку взагалі подобається мистецтво словесної гри, комбінування можливостей різних жанрів. «Кросворд» можна читати і як любовний роман, і як детектив. Герой-оповідач тут — літній учений, книжник і самітник, який пише «скрипт» про свою юнацьку історію кохання.

Шевчук, В. О.
Фрагменти із сувою мойр : Театр прози  [Текст] : роман / Валерій Шевчук. – К. : Либідь, 2014. – 216с.
Пропоноване видання становить другу частину клаптикового роману «Фрагменти із сувою мойр». Світ - це система сфер. Представники соціального дна і люди зовні пристойні, зазнаючи химерних взаємопоєднань і відторгнень, усвідомлюють сакраментальну істину: «Одне лише в нашій волі - любити и ненавидіти, а вибір має зробити кожен сам». Для широкого загалу.

Шевчук, В. О.
Фрагменти із сувою мойр : Милий кохання тягар [Текст] : роман / Валерій Шевчук. – К. : Либідь, 2014. – 216с.
Пропоноване видання становить третю частину клаптикового роману «Фрагменти із сувою мойр».Містерію кохання уособлює життєва драма князя-воїна і професора-історика, канцеляриста Переяславського полку й охочого до танців із дівчатами студента, а ще Комп’ютерної Діви, яка раптом обертається на Козу з фотоапаратом… Для широкого загалу.       

Немає коментарів:

Дописати коментар