пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

"Ми будемо їх пам`ятати...
Їхній подвиг неоціненний для України"
День Героїв Небесної Сотні
(Бібліографічний огляд літератури)

Базів, Василь
Армагедон на Майдані [Текст] : роман-реквієм / Василь Базів. - К. : Український пріоритет, 2014. - 160 с.
Нова книга Василя Базіва - це захопливий сюжет і дивовижне поєднання таланту публіциста і письменника, це відповіді для тих, кого турбує питання, для чого був цей Майдан, для чого там повбивали людей і чого ми досягли ? Безпощадне у своїй невідворотній сповідальності та всепоглинальне за своїм гостросюжетним магнетизмом письмо автора справляє на читача вулканічне потрясіння, як і сам феномен Майдану на самосвідомість сучасного землянина. На смисловому тлі подається документальна маловідома історія про те, що і як призвело до Повстання, котре стало безпрецедентним актом кривавого вознесіння із провалля гуманітарно-кримінальної катастрофи для майже 50-мільйонного людського згоромадження в центрі Європи.

Майдан : Революція гідності : 2013-2014 [Текст] : фотоальбом. - К. : Видавничий дім Ін Юре, 2015. - 75 с.

Фотолітопис-трилогія "Майдан : Революція гідності". До складу трилогії увійшли книги : "Студентський майдан", "Революція гідності" та "Небесна Сотня". У книзі представлено правдиві світлини, які відображають реальні події Революції гідності. Ця трилогія відображає новітню історію України, адже на її сторінках зафіксовано боротьбу українського народу за Незалежність. Над трилогією працювало понад 30 фотографів, 95 % світлин - спонтанно зроблені учасниками Майдану. Книгу видано тиражем 1 тис. примірників, але вона не продається. Усі книги поширено у школах та бібліотеках.

Рудневич, Марко
Я з Небесної Сотні [Текст] : повість / Марко Рудневич. - К. : "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", 2015. - 182 с.
Герой повісті молодого письменника Марка Рудневича чимось нагадує селінджерівського Голдена Колфілда. 19- річний студент Макс зі Сміли легко й відверто оповідає про своє життя-про навчання, однокурсників, родину, про свою кохану дівчину Іванку, яка вчиться в Києві, а батьки хочуть відіслати її на навчання до Франції... Але стається Майдан, і Макс зі своїм другом-однолітком їде до Києва. Зрештою, це повість про три вірішальні доби на Майдані. Ви згадаєте все, Ви ще раз переживете ті тривожні лютневі дні і, мабуть, будете плакати, і ще довго пам`ятатимете простого хлопця зі щирою душею-Макса зі Сміли...

Запрошуємо до ознайомлення з книгами

Немає коментарів:

Дописати коментар