вівторок, 26 лютого 2019 р.


“Підвищення рівня правової обізнаності людей поважного віку щодо механізмів захисту своїх прав”
        26 лютого 2019 року у Жовківській центральній районній бібліотеці відбувся семінар «Порядок судового захисту прав людей поважного віку», який організувала громадська організація «Суспільство і право» в рамках грантового проекту “Підвищення рівня правової обізнаності людей поважного віку щодо механізмів захисту своїх прав”, який здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».
    Основною метою семінару було ознайомлення людей поважного віку з інформацією щодо судового порядку захисту своїх прав, а саме ознайомлення з системою судоустрою в Україні, повноваження судів, порядком звернення до суду та понесення судових витрат. Також люди поважного віку ознайомились з особливостями представництва їхніх інтересів в суді, правилами поводження під час судового засідання, користування сайтом «Судова влада» та особливостями звернення до Європейського суду з прав людини.
         Про систему судоустрою в Україні та порядок подачі   заяв до суду розповіла  Мар’яна Багній, заступник голови ГО “Суспільство і право”. 
      Керівник проекту Оксана Коваль навела конкретні приклади з практики звернень до суду позивачів та шляхи їх вирішення.
     Радник з питань  роботи з громадським суспільством програми USAID «Нове правосуддя» Валентина Мудрік,  своїми фаховими коментарями доповнювала виступи керівників ГО.
    Інформаційний семінар було проведено спільно з представником Жовківського бюро         правової     допомоги Мирославою Нікітіною – Базилевич, яка розповіла про роботу бюро та надала індивідуальні консультації.
Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine
Детальнішу інформацію про програму можна отримати на Інтернет-сторінці www.newjustice.org.ua та за телефоном +38 (044) 581-3303.

Немає коментарів:

Дописати коментар