вівторок, 12 лютого 2019 р.


Ми не схилили сонячне знамено…
29 січня український народ вшановує пам’ять Героїв Крут, які поклали своє життя на вівтар Батьківщини, зупининяючи більшовицьку навалу армії Муравйова.
На відзначення цієї дати 30 січня 2019 року в конференц-залі монастиря оо. Василіян педагоги та учні Жовківського навчально-реабілітаційного центру «Злагода» спільно з Жовківською ЦРБ провели вечір пам’яті «Ми не схилили сонячне знамено…».
Ведучі заходу – вихователі Ігор Полуситок та Надія Миколайчук докладно розповіли про трагічні події цього дня, героїзм і жертовність українських юнаків. Вагомим доповненням стала презентація «Україна пам’ятає своїх героїв», підготовлена І. Полуситком, в якій було розкрито подвиг не тільки крутянців, а й воїнів, що зараз воюють на Сході нашої держави.

З напутнім словом виступив о. Лазар. Заступник військового комісара Назарій Лособик розповів про сучасний стан Збройних Сил України.

Натхненно декламували поезію про Крути учні Т. Леськів, І. Буфан, В. Федишин, З. Зеленюх, А. Бурбан, Л. Кравчишин, І. Леськів, А. Ковалик, М. Тиндало, В. Хлєбик, Х. Ковалишин та зав. відділом обслуговування ЖЦРБ Наталя Химиця.

Майстерно виконали пісню П. Сідельник, Л. Тиндало, В. Володін, С. Куцький.


До сліз зворушили пісні жестовою мовою у виконанні Марії Шиян та Тані Земко.
Захоплено слухали присутні авторську поезію вчительки української мови Юлії Гайворонської про наших захисників.
Піднесено звучали колядки та патріотичні пісні, які подарували глядачам Микола Качмар та Богдан Марцюк.
Своєрідний підсумок усього заходу підвів методист ІМЦО відділу освіти ЖРДА Омелян Боровець, зазначивши, що подвиг Героїв Крут є прикладом для підростаючого покоління.
Вечір пам’яті доповнила книжково-ілюстраційна виставка «Ми не схилили сонячне знамено…», на якій була представлена література даної тематики.

Немає коментарів:

Дописати коментар