четвер, 28 лютого 2019 р.


ВІЧНОЗЕЛЕНИЙ САД ПІСЕНЬ 
ЛЕСІ УКРАЇНКИ
«На шлях я вийшла ранньою весною
І тихий спів несмілий заспівала…»
Поезія Лесі Українки – потужна складова духовної скарбниці нашого народу та світової літератури. Діапазон її лірики надзвичайно широкий, адже в ній роздуми про сенс життя і призначення людини, мрії про світлу будущину, твори про громадянську мужність, боротьбу проти духовного рабства і байдужості, місію митця і призначення мистецтва. В епіцентрі її поетичного світу – доля України. Водночас щирістю почуттів і глибиною думки захоплює пейзажна та інтимна лірика поетеси.
27 лютого 2019 р. в Жовківській ЦРБ спільно з Жовківським навчально-реабілітаційним центром «Злагода» до дня народження поетеси було проведено літературний калейдоскоп «Вічнозелений сад пісень Лесі Українки».
Ведуча Наталя Химиця розповіла присутнім про родину Косачів, про те, в якій атмосфері зростала маленька Леся, як формувалась її творча особистість.
Звучали безсмертні поезії Лесі Українки та твори про неї у виконанні Дарії Висоцької, Світлани Коман, Наталі Химиці.

Захоплення викликало мистецьке виконання авторських поезій про видатну поетесу Валентиною Деркач.
Цікаву інформацію про життя та творчість великої українки дізнались глядачі з документального фільму «Леся Українка».
Бібліограф Софія Кіх ознайомила усіх з літературою, представленою на книжково-ілюстративній виставці «Вічнозелений сад пісень Лесі Українки».
Вихователь НРЦ Ірина Ган зазначила, що такі заходи прищеплюють дітям любов до українського поетичного слова, сприяють патріотичному вихованню підростаючого покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар