вівторок, 12 лютого 2019 р.

Майнові права людей поважного віку та способи їх захисту
30 січня 2019 року в Жовківській центральній районній бібліотеці відбувся інформаційний семінар для людей поважного віку на тему «Майнові права людей поважного віку та способи їх захисту».
Даний захід проведено ГО «Суспільство і право» в рамках грантового проекту “Підвищення рівня правової обізнаності людей поважного віку щодо механізмів захисту своїх прав”, який здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».
Основною метою семінару було ознайомлення людей поважного віку з інформацією щодо своїх майнових прав, таких як оформлення спадщини та набуття права власності на земельну ділянку, а також щодо можливостей захисту своїх прав з використанням альтернативних (позасудових) способів вирішення спорів (переговори, медіація, оскарження до органів влади тощо) та право на отримання безоплатної правової допомоги.
Інформаційний семінар проводився спільно з представниками Жовківського бюро правової допомоги.
Голова ГО Оксана Коваль представила проект, його цілі та завдання. Було розглянуто питання щодо приватизації земельної ділянки та порядку оформлення спадщини. Саме ці питання виявилися найбільш актуальними та такими, що потребують додаткового роз’яснення цільовій аудиторії.
Як зазначила асистент проекту Мар’яна Багній, - право власності на землю гарантується кожному громадянину, але не кожен може скористатися даним правом через відсутність знань. Вона розповіла що таке приватизація земельної ділянки, кадастровий номер, норми безоплатної приватизації, процедуру та перелік необхідних документів, які потрібно надати для приватизації земельної ділянки.
Мирослава Нікітіна-Базилевич, Головний спеціаліст Жовківського бюро правової допомоги розповіла про особливості спадкування і зазначила, що багато проблем виникають через те, що люди часто (особливо в сільській місцевості) не оформляють право власності на своє майно. Крім того, учасникам розповіли про практичні помилки у сфері спадкування, та шляхи як їх уникнути. Також учасники отримали інформацію про доступ до безоплатної правової допомоги.
Учасники семінару отримали відповіді на свої запитання та отримали посібники “Як захистити свої права”.

Контакти громадської організації: м.Львів, вул.Промислова 50/52, каб.625 (6 пов), тел. 098 94 46 500, 095 59 78 887, email: prawolviv@gmail.com, сторінка у Фейсбук https://www.facebook.com/SocietyLawLviv

Немає коментарів:

Дописати коментар