пʼятниця, 20 березня 2020 р.

Нещодавно в Жовківську ЦРБ завітали батьки Героя України Анатолія Жаловаги Григорій Петрович та Лариса Яківна, які подарували книги про події на Майдані, Героїв Небесної Сотні із Львівщини, а також плакат з життєписом Анатолія та поезії, присвячені його подвигу. Щира дяка цим людям за їх нелегку сподвижницьку працю.
(Бібліографічний огляд видань)
За покликом серця [Текст] : Пам'яті Героя Небесної Сотні Тараса Дороша. – Станиця Луганська, 2019. – 24 с.

Проект «За покликом серця. Сторінка 1. Тарас Дорош» було розроблено КЗ «Станично-Луганська района центральна бібліотечна система» для участі в конкурсі проектів культурного обміну між Луганською та Львівською областями. Краєзнавчі дослідження завжди були дієвим способом патріотичного вихованняя населення. Даний проект розроблено з метою здійснення культурно- краєзнавчої експедиції до с. Малехів Жовківського району. За час експедиції було зібрано і систематизовано дані про Тараса Дороша добровольця, поліцейського, який служив в батальйоні патрульної служби поліції особливого призначення «Львів», який за покликом серця відправився на схід України.Книга складається з розповідей мами Тараса Пані Галини, сестри Анни-Марії, першої вчительки Салашник Ірини Володимирівни, дружини Уляни, пароха Села Малехів УГКЦ о. Ігоря Боднара про Тараса Дороша Героя Небесної Сотні, який загинув в Станиці Луганськи виконуючи свій обоязок перед державою.

Львівські лицарі Небесної Сотні [Текст] : матеріали обласної пошуково-дослідницької експедиії «Герої не вмирають». – вид.2-ге, виправлене. – Львів : Світ, 2018. – 120с.
Книга розповідає про життя та діяльність патріотів Львівщини, які загинули під час подій Євромайдану. Матеріали обласної пошуково-дослідницької експедиції «Герої не вмирають» серед учнівської молоді Львівщини, зокрема висвітлюють трагічні та водночас героїчні моменти історії на прикладі людей, які віддали життя за свободу, гідність та краще майбутнє свого народу.
В основі написання життєписів Героїв Небесної сотні – спогади рідних, побратимів, учителів. Також документальні фотоматеріали.
Львівщина : Небесна Сотня [Текст] : Пам'яті Героїв Небесної Сотні із Львівщини. – Львів,2019. – 21 с.


Інформаційний буклет присвячений пам'яті Героїв Небесної Сотні Богдана Ільків, Володимира Бойків, Андрія Дагдиловича, Віталія Коцюба, Романа Варениці, Романа Точина, Ольги Бура, Андрія Корчака, Богдана Сольчаник. Володимира Топій, Івана Бльок, Володимира Жеребного, Миколи-Олега Паньків, Богдана Вайди, Анатолія Жаловаги, Олега Ушневича, Романа Сеника, Дмитра Чернявського,Йосипа Шилінга, Юрія Дяковського, Юрія Вербицького.
Майдан. Погляд з середини[Текст] – вид.2-ге, доповнене та перероблене/ Упорядник О. Трайдакало. – К. : Сервіс «»Book Express? 2019/ - 288 c.
На перший погляд, це історія про простих людей — справжніх, щирих, добрих і небайдужих. Проте їм судилося стати насправді незвичайними, видатними людьми. У подіях Революції гідності на київському Майдані їм довелось поєднати доброту і терпимість із праведною люттю задля порятунку всієї України. Без перебільшення, самовідданість і щоденна робота цих людей із легендарної «Львівської брами» зробили можливими тектонічні зміни в українському суспільстві. У цій книзі на 100% справжні автентичні емоції і почуття: терпимість до опонента, яка увінчується порозумінням; справжнє братерство людей, об’єднаних спільною метою і великою національною родиною (це у часи, коли навіть сусіди можуть ворожо ставитись одне до одного); відчайдушна стійкість мирного протесту; криваве протистояння з ворогом, який перетнув межу людяності; невимовна гіркота втрати людей, які стали за нетривалий час найдорожчими, рідними людьми, оскільки народились як справжні Українці. Ця історія не про жорстокість протистояння з ворогом. Вона про справжні чесноти найкращих людей, які живуть поміж нас. І вона насправді захоплює.
Небесна Сотня. Герой України Анатолій Жаловага [Текст] / Авт. Упорядн. Олег Полянський, Руслана Труба. – 2-е вид.- Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2020. – 16 с.
У нарисі розповідається про одного із Героїв Небесної Сотні, випускника Львівського державного університету фізичної культури- Анатолію Жаловагу, який загинув на київській барикаді від кулі ворожого снайпера під час Революції Гідності.
Світлий слід лишаючи по собі [Текст] : Пам'яті Героя Небесної Сотні Андрія Дигдаловича. – Львів ТОВ «Видавничий дім «Високий Замок», 2020. – 131 с.
Багато слів сказано про події Майдану. Але, мабуть, їх завжди буде не достатньо. Спробуємо біль і сум перетворити у силу і любов. Книга “Світлий слід лишаючи по собі” авторів Олени Дигдалович-Практики та Олега Єгрешія, присвячено пам’яті Героя Небесної Сотні, Героя України Андрія Дигдаловича.
Гортаючи сторінки книги пригадуємо події 2014 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар