вівторок, 17 грудня 2019 р.

Відлуння Книгофесту 2019!!!
Дорогі користувачі маємо для Вас нові книги- подарунок від авторів. Дарування книг у бібліотеку- це давня форма доброчинності та надійне джерело поповнення фонду. А факт надходження дарів у бібліотеку — це показник престижу бібліотеки, її місця у суспільному житті.
Запрошуємо до читання!!!
Гринів, Олег
Підкова у спадок : Колаж на життєписі Юрія Липи та його дружини Галини Захарясевич [Текст] / Олег Гринів . – Львів : Каменяр, 2019. – 154 с.

НА ОСНОВІ СПОМИНІВ РІЗНИХ ОСІБ ТВОРІВ ЮРІЯ ЛИПИ ВИМАЛЬОВУЄТЬСЯ ХУДОЖНІЙ ОБРАЗ ВИЗНАЧНОЇ ПОСТАТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІСТОРІЇ ДВАДЦЯТОГО СТОЛІТТЯ. ПЕРЕД ЧИТАЧЕМ ПОСТАЄ УКРАЇНСЬКИЙ ПАТРІОТ, ЯКИЙ У ТРАГІЧНИЙ ЧАС ЗАЛИШИВСЯ З РІДНИМ НАРОДОМ, ДОПОМАГАВ ПОРАНЕНИМ ПОВСТАНЦЯМ.

Гургула, Ігор
Кров папороті [Текст] / Ігор Гургула. – Львів : «Тріада плюс»,2018. – 138 с.
Вашій увазі пропонується історія, взята майже з реальної дійсності. Взаємини трьох творчих особистостей, причини і наслідки помилок та хибних дій… Автор вкотре доводить, що за усе в цьому житті доводиться платити.
Тільки пройшовши через важкі випробування, здається персонажами досягається усвідомлення істинності людського буття… Та чи не запізно?

ЗАГАЙСЬКА, РОКСОЛЯНА

Вітер в долонях : Книга проходів Личаківським цвинтарем [Текст] / Роксоляна Загайська . – Львів АПРІОРІ, 2017. – 416 с.
Книга запрошує завітати до унікального за своєю атмосферою Личаківського цвинтаря, перейтися його алеями, пізнати історію цього некрополя, ознайомитися з долями людей, які знайшли тут вічний спочинок. Розрахована на широке коло читачів, які цікавляться історією Львова.
Курков, Андрій
Рух «Емаус» : Історія солідарності [Текст] / Андрій Курков/ За участі Наталії Саноцької та Мар'яни Сохи . –Львів : Видавництво «Астролябія»,2017. – 224 с.
Рух «Емаус» — це солідарне об’єднання людей, котрі через складні життєві обставини втратили дім і волю до життя, та тих, котрі загострено відчувають несправедливість у світі і готові взяти на себе відповідальність. Разом вони створили альтернативне середовище — спільноти життя і праці, де люди повертають собі почуття гідності, підтримують один одного та допомагають тим, хто потерпає найбільше. Як творець «Емаусу» француз Анрі Ґруе, якого весь світ знає під ім’ям Абе П’єр, так і засновниця львівської «Оселі» Олеся Саноцька — люди виняткової доброти та відваги, а найголовніше – люди дії. Ця книга про те, як бездомні та відкинені суспільством люди створили нову модель соціального підприємництва та змінили розуміння благодійництва. Історії про пошуки дому і про пошуки сенсу сплітаються у цій книзі в єдину історію людяності і пропонують простий висновок: помагаючи іншим, ми помагаємо собі.
Нікалео, Ніка
Квітникарка [Текст] : роман / Ніка Нікалео. – Харків : Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018 – 192 с.
Вікторії завжди здавалося, що її шлюб щасливий та безтурботний. Але одного разу вона переконалася у зраді чоловіка на власні очі. І якби не найкраща подружка Мар’яна, Віка ніколи б не наважилась на зміни, адже з чоловіком їх пов’язує син. Вікторія знаходить у собі сили жити далі, творить себе, закохується і мріє про нову родину, про ще одну дитину, донечку. Їй постійно сниться дівчинка, яка здається знайомою і кличе Віку мамою, що її страшенно лякає і бентежить. Та життя жінки летить шкереберть, коли під час гінекологічного огляду в неї виявляють пухлину. Лікувати її береться гінеколог з бездоганною репутацією та жахливим характером...
Сафіяник, Ірина
Марія [Текст] : повість / Ірина Сафіяник. – Львів: ТзОВ «Дизайн-студія «Папуга», 2017. – 108 с.
Книга є автобіографічною повістю, в основі якої лежить спогад про найдорожчу серцю людину – матір. Це історія про нелегку долю жінки, яка у різних життєвих ситуаціях відстоювала право бути собою, боролася за свою любов і за щастя свої дітей.
Сафіяник Ірина
Чи жалію?... [Текст] : Вірші / Ірина Сафіяник. – Львів : Каменяр, 2019. – 244 с. : іл.
В основі нової книжки сучасної української авторки зі Львова – її власний досвід іммігрантського життя в Італії. Тут вона опинилася через певні соціальні обставини, спричинені пошуком гідного заробітку, спроможного забезпечити утримання себе особисто і допомогти своїм найближчим. Попри гіркоту поневірянь героїні твору на чужині книга пронизана любов’ю до своєї країни, зворушує вірою в щасливе майбутнє українського народу.
Сафіяник Ірина
Я сильна, я щаслива... [Текст] : Вірші / Ірина Сафіяник; худож. оформл. С. Резніченка. – Львів : Каменяр, 2012. – 154 с. : іл.


Нова збірка сучасної української поетеси зі Львова об’єднує поезії різних років. Вона пронизана великою любов’ю до рідного краю, журливою тугою за ним. Тут на поетесу, якій час від часу доводиться відлучатися за межі України, завжди чекають милі серцю простори, приємні спогади та найрідніші люди.
Сорока Лідія.
Історія кохання в національному колориті [Текст] : повість / Лідія Сорока. - Львів: Каменяр, 2017. - 134 с.: іл
Ця книжка сучасної української письменниці із Луганщини - перевидання (в доповненому вигляді) опублікованої в 2015 р. повісті «Чи помирає невмируще...». Велике кохання і зрада, які з особливою силою проявились під час протистоянь з ворогом на сході України в 2014-2016 рр„ радість і неймовірні муки тісно переплелись на сторінках повісті.
Чепурко, Богдан
Посей бік Дону [Текст] / Богдан Чепурко.- Тернопіль : Астон, 2015. – 180 с.
Книжка ввібрала в себе кращі вірші «ізгої» 1980 –х та ближчих до нас років, які з тих чи інших причин не ввійшли до поетичного вибраного «Бручевиця» - з-поміж них чимало контраверсійних, а також нові поезії. Назва «По сей бік Дону» - невипадковий натяк на небожителя Посейдона, який частенько критикував Зевса за нісенітниці та непорозуміння в Олімпійському побуті. Отож, по той бік – орда, а по сей – хліборобська Ойкумена.

Немає коментарів:

Дописати коментар