суботу, 14 грудня 2019 р.

Другий день Фесту прав людини.
 Розробка  методичного 
правопросвітнього продукту

Другий день Фесту прав людини розпочали з йоги, який провела Елена Бабарика, котра подарувала всім заряд бодьорості та позитиву на цілий день. Поділившись на дві групи учасники фесту почали працювати над розробкою методичного правопросвітнього продукту. Після завзятої роботи групи, а саме команда громадських омбудсменів із захисту виборчих прав, команда надання безоплатної правової допомоги та Доку/клубів презентують свої проекти та обговорюють методичні напрацювання. Учасники інших груп активно включаються у обговорення та задають актуальні для них питання. Команди створили імпровізовані театральні постановки, де розіграли можливі сюжети обговорюваних проблемних питань. Перша група презентує сценарій - конструктор на тему: "До гідності через цінності та права", метою якого залучити освітянське середовище до правопросвітньої діяльності та цікаво і доступно донести до учнівської спільноти про гідність та права людини.

Друга група презентує проект, метою якого є доступність. А саме привернення уваги спільноти до доступності виборчих дільниць для людей на інвалідних візках, незрячих людей, для батьків з дітками у візочках та інших. Адже доступність це по-перше повага до людської гідності. Обладнання виборчих дільниць веде до розвитку громади. Завданням такого заняття є довести представникам органів місцевого самоврядування, що ця проблема набагато ширша, ніж доступність тільки для людей з інвалідністю, адже існує чимало інших виборців, яким важко дістатися до виборчих дільниць з крутими сходами або до дільниць, які розташовані на другому поверсі набагато більше. Нажаль, наразі існують такі прогалини для можновладців щодо вирішення цих питань.
Команда громадських омбудсменів із захисту виборчих прав та команда надання безоплатної правової допомоги і Доку/клубів напрацьовують шляхи співпраці з Домом та Розуміємо права людини. Всеукраїнська освітня програма.
Закінчився день цікавою презентацією «Права жінок, мода та лідерство», яку првела Олена Харитонова.







Немає коментарів:

Дописати коментар