вівторок, 17 грудня 2019 р.

«Скажемо разом булінгу - ні!»
6.12.2019 року у бібліотеці – філії с. Глинськ пройшла правова година «Скажемо разом булінгу - ні!». Захід був побудований на перегляді документального фільму «Булер», який демонструвався в рамках XVI Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Львівській області. Завідуюча бібліотекою Тетяна Савула ознайомила присутніх з програмою та учасниками заходу.
В центрі фільму – люди, для яких ця проблема є критично важливою, задокументовані реакції батьків, вчителів та адміністраторів на агресивну поведінку між дітьми. Учасники заходу перейнялися проблемою Алекса, який став жертвою булінгу у школі. Під час показу фільму модератор кіноклубу "Феміда" при Жовківській ЦРБ Софія Кіх застосовувала техніку стоп –кадр, щоб залучити учнів до дискусії в якій проговорили причини булінгу, стосунки між учнями в їхньому класі, а також про те , що в таких ситуаціях не треба мовчати чи спостерігати діяти!


Фахівець соціальної роботи Жовківського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Світлана Вус навела факти, що в Україні 80% дітей рано чи пізно стають жертвами шкільного цькування. Про те, що більшість на ранніх етапах не розуміють, що це таке, і не розуміють до кого звернутися . Пояснила дітям, що інші мають право робити з ними і на що не мають права. Провела інтерактивну гру «Булінгу Ні!» .



Соціальний педагог Глинського НВК школи-садок Тетяна Лапка наголосила , що наслідки булінгу можуть бути різні. Найчастіше — це замкнутість, психологам доводиться працювати з антисоціальними підлітками, які абсолютно не вміють спілкуватися з навколишнім світом. Доводиться пояснювати, що світ не такий страшний, яким був до цього. Розповіла про відповідальность за вчинення булінгу та куди звернутися по допомогу - до батьків або класного керівника, а в разі неспроможності владнати ситуацію - до завуча чи директора школи.

Немає коментарів:

Дописати коментар