вівторок, 17 грудня 2019 р.

 «Зупинимо булінг разом! 
Ми за безпечну школу»
Сьогодні в Міжнародний День захисту прав людини кіноклуб «Феміда» Docudays UA при Жовківській ЦРБ помандрував до смт Куликів. За організацією зав. бібліотекою Лідії Гнатюк ми завітали до Куликівської ЗОШ та й провели правопросвітній захід «Зупинимо булінг разом! Ми за безпечну школу». 
З вступним словом та представленням гостей виступила заст. директора по виховній роботі Галина Яцунда.
 Лідія Гнатюк розповіла учням про те, що 10 грудня кожного року весь світ святкує Міжнародний день прав людини і ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН у 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини.
 Модератор кіноклубу Софія Кіх коротко ознайомила присутніх з сюжетом документального фільму «Булер», який демонструється в рамках XVI Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Львівській області. Використовуючи техніку стоп-кадр спонукали учнів до жвавої дискусії про булінг у школі. Говорили про те, як розвивати співчутливе ставлення до жертв насилля, як розпізнати булінг і дружні піддражнювання, куди звертатися по допомогу жертвам булінгу. Одностайно прийшли до думки, що булінг соціальна проблема всього світу. У кожної людини є право любити або не любити, поважати або не поважати іншу людину. Однак жоден не має права принижувати, сміятися або завдавати фізичного болю комусь іншому, в тому числі і словесно. Дітям наголосили ,щоб не були байдужими до своїх однокласників, до їхніх проблем, потреб та йнтересів! «Давайте будемо ЛЮДЬМИ в будь-якій ситуації!» – такими словами Лідія Гнатюк завершила захід.






Немає коментарів:

Дописати коментар