середу, 18 грудня 2019 р.

Шановні користувачі!
Пропонуємо Вам ознайомитись із новими надходженнями книг у фонд Жовківської центральної районної бібліотеки. Запрошуємо до читання !
Грем, Вінстон
Ворлеган. Корнуоллський роман(1792-1793) [Текст] /Грем Вінстон. – Х. : Ранок : Фабула, 2019. – 480 с.
«Ворлеґан» — четверта книжка із саги про Полдарків. Дія роману відбувається в 1792–1793 роках і на передній план знову виступає постать головного героя циклу Росса Полдарка. На читача чекають захоплюючі та драматичні події, глибока криза у подружньому житті Росса й Демельзи, відлуння напівзабутих кохань. А водночас юні Керолайн Бенвенен та Дуайт Еніс планують таємну втечу, наслідки якої неодмінно вразять поціновувачів творчості видатного майстра сюжетної інтриги Вінстона Ґрема.
Грем, Вінстон
Джеремі Полдарк. Корнуоллський роман(1790-1791) [Текст] /Грем Вінстон. – Х. : Ранок : Фабула, 2019. – 368 с.
Джеремі Полдарк» — третя книга з саги про Полдарків. Дія роману відбувається в 1790–1791 роках, коли після катастрофи двох суден біля володінь Росса Подарка, його звинувачують у підбурюванні місцевого населення до пограбування напівзатонулих бригантин. Росс Полдарк постає перед судом, а недруги прагнуть скористатися цією ситуацією, щоб покінчити з непокірним власником маєтку...
Грем, Вінстон
Росс Полдарк. Корнуоллський роман(1783-1787) [Текст] / Грем Вінстон. – Х. : Ранок : Фабула, 2018. – 480 с.
Головні події цієї саги розгортаються наприкінці XVIII — у першій чверті XIX століття, місце дії — англійське графство Корнуолл. Головний герой роману «Росс Полдарк», що відкриває цикл,— молодий британський офіцер, який брав участь у Війні за незалежність США, після смерті батька повертається до рідної домівки. За його відсутності родинний маєток прийшов в остаточне запустіння, а його наречена Елізабет, вважаючи Росса загиблим, заручилася з його кузеном Френсісом Полдарком. Але в один із днів, коли Росс випадково втручається у бійку підлітків-голодранців на ярмарку і виявляє, що один з них — зовсім юна дівчина, життя його кардинально змінюється... «Полдарки» користуються в сучасній Англії заслуженою по­пулярністю і любов'ю читачів. Саме тому ВВС двічі адаптувала весь цикл у телесеріали — в 1975–1977 і в 2015 роках.
Грунська, Тетяна
Чому саме Харків? [Текст] / Тетяна Грунська . – Львів : Простір М, 2019. – 252 с.
Новий роман відомої письменниці розгортає перед читачем не тільки приватне життя головної героїні Вероніки в подорожах і зустрічах, а й життя-буття людей в українських містах і селах. Тонкий психологізм, різноманітність характерів, несподіваність ситуацій та майстерність стилю - властиві і цьому твору Тетяні Грунська.
Дочинець, Мирослав
Книга духовної мудрості [Текст] / Мирослав Дочинець. – Мукачево : Карпатська вежа, 2017. – 191 с.
“Мудрість - це безконечний скарб для людей, - каже Святе Письмо. - Хто її осягає, стає учасником Божої приязні, бо доручає Йому дар знання й просвіти”. Цю мудрість духовну ми шукаємо як опору, як живильну силу душі, бо без неї життя не має вартості, є тільки тягарем. Ця книжка - маленька криниця мудрого слова, щирий порадник для розуму і серця.
О’ Хара, Джон
Баттерфілд, 8 [Текст] / Джон О’ Хара. – Х. : Ранок : Фабула, 2018. – 352 с.
Книга чудового американського прозаїка Джона О’Хари, написана 1935 року,— про життєву катастрофу молодої жінки, нерозбірливої у любовних зв’язках. Роман цей, надзвичайно яскравий і емоційно насичений, покладений в основу фільму з Елізабет Тейлор у головній ролі, яка отримала за нього свою першу премію «Оскар». Історія зацькованої, духовно скаліченої красуні Глорії Вендерс, чия єдина розвага — випадкові зв’язки з малознайомими заможними чоловіками, навіть у наші дні читається так, ніби написана вчора. Причина проста — письменник не прикрашає і не романтизує складні характери своїх героїв та їх заплутані, повні протиріч стосунки.
О’ Хара, Джон
Побачення у Самарі [Текст] / Джон О’ Хара. – Х. : Ранок : Фабула, 2018. – 320 с.
Нaпepeдoднi Piздвa 1930 poку cвiтcькe життя у Ґiббcвiлi, штaт Пeнcильвaнiя, cпoвнeнe тaнцями тa вeчipкaми. Джулiaн тa Кepoлaйн Iнглиш пepeбувaють нa вepxiвцi coцiaльнoї eлiти мicтa. Тa лишe oдин нepoзвaжливий вчинoк, зapoджeний нa днi cклянки з вicкi, пpизвoдить дo тoгo, щo Джулiaн пopивaє зi пopивaє зi cвiтcьким тoвapиcтвoм i cтpiмкo нaближaєтьcя дo влacнoї пoгибeлi. Нaпoвнeнa пo вiнця бaгaтcтвoм тa poзкiшшю, peвнoщaми тa зpaдливicтю, ця культoвa книгa, пepший poмaн O’Xapи, є бeзcтpaшним пoглядoм нa тeмний бiк aмepикaнcькoї мpiї, a тaкoж нeминущим cвiдчeнням гocтpoгo coцiaльнoгo iнтeлeкту пpoвiднoгo пиcьмeнникa Aмepики.
Рибчинський , О. Г.
Карма священника [Текст] / О. Г. Рибчинський . – Львів. : СПОЛОМ, 2019. – 352 с.
Карма – причина, наслідок, відплата, причинно-наслідковий закон, згідно з яким праведні чи гріховні дії людини визначають її подальшу долю… У повсякденному житті ніхто так зле не зробить людині, як вона сама собі.
Розповідь про Гавриїла Костельника – вдалий тому приклад. Яскраве і трагічне життя цього талановитого науков-ця, письменника, теолога, філософа, блискучого проповідника, соратника Митрополита Шептицького, настоятеля Преображенського Храму у Львові, голови ініціативної групи зі скасування Унії та заборони Греко-Католицької Церкви в Україні на Львівському псевдособорі 1946 року описаний в романі львівського письменника, члена Національної спілки письменників України, лікаря Олега Рибчинського, автора успішних романів «Чорні морелі», «Солодкий гріх, або анатомія зради» та «Через пекло до раю».
Рогашко, Алла
Крізь безодню до світла [Текст] : роман / Алла Рогашко. – Х. : Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2016. – 208 с.
Під липами затишного міста, попивши кави та поблукавши тихими вуличками, доля вирішує, що прийшов час їй утрутитися в життя трьох подруг – Віри, Христини та Мар’яни… Різні, як земля, вода й вогонь… Однакові, як… Як можуть бути однакові три самотні жінки, нещасливе кохання і невдалі шлюби у яких залишилися в минулому, а тепер лише квартира, робота та, іноді, спільні посиденьки в улюбленій кав’ярні. Але все раптово зміниться однієї весни. Випадковий попутник у маршрутці чи неочікуваний телефонний дзвінок – коханню не важливо, де і з чого розпочати свою пристрасну мелодію. Тільки серце вестиме героїнь, роблячи вибір усупереч усім законам логіки і зовсім не передчуваючи страшної небезпеки, що нависла над ними трьома: поруч полює холоднокровний убивця, і він ще жодного разу не схибив… Сподіватися залишається лише на долю, а доля – теж жінка.

Немає коментарів:

Дописати коментар