середу, 18 листопада 2020 р.

 Вже завтра ! Не пропустіть!

10 листопада 2020 року,о 16 год, запрошуємо усіх бажаючих завітати в Жовківську ЦРБ у кіноклуб «Феміда» Docudays UA, щоб переглянути фільм «Про звірів та людей», режисера Лукаша Чайки, який відбудеться у рамках #17_Мандрівного_міжнародного_фестивалю_документального_кіно_проправа_людини_Docudays_UA.
«Про звірів та людей» – документальний фільм про події у Варшавському зоопарку до і під час Другої світової війни. Головні герої фільму – Ян Жабінський, засновник і багаторічний директор зоопарку, та його дружина Антоніна Жабінська, які під час війни ховали євреїв в покинутому зоопарку – у власному будинку і порожніх підсобках загонів для тварин. Цей фільм про щире прагнення допомогти людині в складних обставинах, часом ціною власного життя, про людське милосердя на яке нездатна вплинути навіть війна..
Лукаш Чайка – кінорежисер, гейм-дизайнер і телерепортер. Закінчив факультет політичних наук та Центр латиноамериканських студій Варшавського університету, а також документальну програму Dok Pro Школи Анджея Вайди. «Про звірів та людей» – його дебютний фільм.
Після показу відбудеться дискусія на тему «Єврейська громада в історії Другої світової війни». Думаю це буде цікаво нашим жителям, так як, до війни в Жовкві мешкали до шести тисяч євреїв – це було приблизно 30% від усього населення міста…
Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції та Goethe-Instit

Немає коментарів:

Дописати коментар