середу, 18 листопада 2020 р.

 Дорогі шанувальники поетичного слова! Раді повідомити Вам, що в бібліотеку надійшло чимало книг, а серед них чудова поезія – яка засвідчує силу українського поетичного слова і його потрібність нам… Запрошуємо до читання!!!

Бібліографічний огляд видань :
Дудок, Уляна
Іnтонування [Текст] : збірка поезій / Уляна Дудок. - Дрогобич: Коло, 2019. — 44 с.
Стрімка, як гірські ріки Гуцульщини, мудра і щира, як молитва предків, легка і повітряна, не закута у жодні рамки і догми, поезія Уляни Дудок дихає свободою, живиться аурою карпатських полонин і львівських вуличок, черпає сили з кохання і оспівує героїзм. Для шанувальників української поезії.
Калинопис [Текст] : антологія патріотичної поезії -3 / упорядник Олесь Дяк . — Дрогобич: Коло, 2019. — 204 с.
Збірник громадянської лірики «Калинопис» вийшов у серію антології патріотичної поезії. Видання укладене за рішенням журі Львівської обласної літературної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди. Сюди увійшли вибрані поезії переможців конкурсу 2018 , кредо яких-український патріотизм в літературі, зорієнтований на справжність слова.
Кохання струни золоті [Текст]. – Львів ПАІС, 2019. – 208 с.
У цій книжечці зібрано рядки про кохання, написані українськими поетами різних часів. Вони засвідчують глибинну народну мудрість, довершеність і красу української мови. Метою цієї книжки є утвердження верховенства любові. Книжку присвячено мужнім захисникам Вітчизни : тим, хто подарував своє життя Україні, зраненим, живим!
Курташ – Карп, Юлія
Орбіти уразливих [Текст] / Юлія Курташ – Карп. – Львів : Літопис, 2019. – 120 с.
Нова книга відомої сучасної поетеси – насичена поліфонія поетико-філософських сентенцій про людину і час. Вишукані поетичні тексти і почуття громадянської відповідальності – симбіоз поезії Юлії Курташ- Карп, яка помітно вирізняє авторку у нинішньому поетичному світі.
Поезії засвічена зоря [Текст] : антологія Бойківського краю. – Львів; Дрогобич : Коло, 2017. – 360 с.
Антологіями чи збірниками творів літераторів того чи іншого регіону нашої держави нині нікого не здивуєш. Час від часу повідомлення про їхню появу з’являються у періодиці. Та це видання без будь-якого перебільшення можна назвати особливим. Вона упорядкована за принципом народження або ж тривалого проживання і творчої праці письменників в окремому регіоні держави. Йдеться про Долинський район, Болехів і околиці Івано- Франківської області. Тут Ви знайдете імена доволі відомих людей, творчість яких уже давно присутня на літературних просторах України. Вся поезія означена талантом і любов’ю її авторів до рідного слова. Для широкого кола читачів.
Содомора, Андрій
З-під долоні [Текст] / Андрій Содомора. – Львів : Апріорі, 2019. – 120 с.
До поетичної збірки "З-під долоні" увійшли вірші, писані наприкінці 2018 і на початку 2019 років. Тут - сконденсований у поетичному слові, з його античними й сучасними барвами, погляд у духовний простір, де сучасне перегукується з давнім, вічним. Тонка настроєвість, єднання думки та образу – характерні риси письма автора.
Укладач бібліограф Софія Кіх

Немає коментарів:

Дописати коментар