середу, 11 листопада 2020 р.

 Дорогі друзі! Яка ж осінь без теплої літератури. До Вашої уваги підібрано добірку неймовірних жанрів. Кожен знайде книгу для себе. Тож поки листя ще не повністю пожовкло, літо дарує багато сонячних днів і теплих вечорів, вмощуйтеся зручніше і читайте, читайте, читайте... Всі пропоновані книги є зараз в бібліотеці. Запрошуємо до читання!

Бібліографічний огляд літератури
Артимович, Мирослав
Осіни мене осене [Текст] : поезія / Мирослав Артимович. –Львів : ПАТ«Бібльос», 2014. – 262 с.
У новій –третій збірці поезій автор не зраджує свої життєві цінності, уподобання, захоплення,. Тематикою його творчості є передусім ліричні мотиви, обрамлені красою природи, почувань, відчуттів, вражень. Книга розрахована на всіх охочих подивитися на світ очима автора…
Доляк, Наталка
Заплакана Європа [Текст] : поезія / Наталка Доляк. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2013. – 288 с.
Поїхавши шукати кращої долі за кордоном, Людочка Бабенко була готова на все: жити у злиднях, важко працювати і, як виявилося, зрадити коханого чоловіка. Ще вчора такий милий Нік перетворився на справжнього деспота і погрожує забрати в неї дитину, позбавити радості материнства...
Еко, Умберто
Бавдоліно [Текст] : роман / Умберто Еко. – Х. : Фоліо, 2018. – 444 с.
Умберто Еко (1932—2016) — один з найпопулярніших письменників сучасної літератури, вчений і філософ. Його перший роман «Ім’я рози», опублікований у 1980 році, одразу ж став супербестселером. У видавництві «Фоліо» вийшли друком книжки Умберто Еко «Ім’я рози», «Таємниче полум’я цариці Лоани», «Празький цвинтар», «Острів напередодні», «Маятник Фуко», «Номер нуль». Роман «Бавдоліно» — це гостросюжетна проза, історичним фоном якої є Хрестові походи, легенда про християнське царство на Сході, сказання про пошуки Ґрааля. Підліток на ім’я Бавдоліно випадково зустрічає імператора Священної Римської імпе­рії Фрідріха І Барбароссу та допомагає йому вибратися з лісу, в якому той заблукав. Ця зустріч стає початком неймовірних пригод, які «переслідують» Бавдоліно протягом майже 50 років. Але пригоди і гостросюжетність — це не головне. «Бавдоліно — це втілена радість розказування», — сказав Еко про свого героя. Бо Істо­рія — це не те, що колись було, Історія — це те, що розповідається.
Моем, Вільям Сомерсет
Тягар пристрастей людських [Текст] : роман / Вільям Сомерсет Моем. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 752 с.
Це історія Філіпа Кері, невтомного шукача сенсу життя. Усе почалося ще зі шкільних років, а потім — навчання в Німеччині, Лондоні, Парижі, мрія стати художником, химерне сплетіння слів богемного поета Кроншоу… Довгі розмови про вічне стають ковтком живої води, даючи йому сили не припиняти пошуків себе та істини. Та що, як відповіді на запитання вже давно були відомі самому Філіпові? Доля чоловіка перевертається догори дриґом, він відкриває світ людських пристрастей. Проте цей вир згубних бажань і душевних мук стає неабияким тягарем…
Оклі, Барбара
Навчитися вчитися. Як запустити свій мозок на повну [Текст] / Барбара Оклі. – К. : Наш формат, 2018. – 272 с.
Ви математик чи гуманітарій? Професорка Барбара Оклі переконує, що таких понять не існує. Кожен із нас має внутрішній потенціал, щоб засвоїти будь-які знання. Головне — навчитися вчитися й запустити свій мозок на повну. Навіть більше, одноманітний і цілеспрямований рух до розв’язання проблеми — не завжди найкращий шлях. Інколи варто зробити крок назад, щоб поглянути на завдання з іншого боку, запустити свою креативність, навіть якщо ви працюєте над розв’язанням математичної задачі. Книжка для найширшого кола читачів, усіх, хто прагне до саморозвитку, для викладачів, батьків, студентів, тих, кому важко вчитися загалом, а особливо тих, хто ненавидить математику й природничі науки. Авторка пропонує різноманітні лайфхаки та інструменти, які допоможуть швидко й ефективно запам’ятовувати інформацію, засвоювати будь-які навички: від розуміння складних математичних формул чи наукових концепцій до подолання професійних викликів. А також Барбара Оклі покаже, як зробити навчання простим і захопливим.
Пагутяк, Галина
Сентиментальні мандрівки Галичиною та інші історії [Текст] : книга мандрів / Галина Пагутяк. – Львів ЛА «Піраміда», 2018. – 304 с.
До видання подорожніх нотаток Галини Пагутяк ««Сентиментальні мандрівки Галичиною», суттєво доповненого, ввійшли також повість ««Лебедин» та нарис про холеру 1831 року в Галичині «Зажинки смерті». На шляху незвичної мандрівки углиб історії письменниця намагається збагнути таїну зниклого міста Лебедина біля Львова та осмислити трагедію холерної епідемії, яка спричинила спалення опирів. відгомін про які зафіксував навіть Іван Франко. Мандрівки Східною Галичиною, вважає авторка, відроджують у нашій пам’яті занепаді та спустошені галицькі міста і села, повертають їх безцінні пам’ятки з забуття.
Савчин, Іван
В долинах юдолі [Текст] : роман / Іван Савчин. – Львів :СПОЛОМ, 2003. – 176 с.
У романі висвітлені підступні, провокаційні методи репресивних органів московсько-більшевицької імперії, з допомогою яких жорстоко придушувались національно-визвольні змагання, безпощадно викорінювались будь-які прояви національної самосвідомості українців. І робилось це часто руками яничарів українського народу. Але герої твору продовжують боротьбу з режимом і за колючим дротом. У першій частині роману події відбуваються в Україні, переважно Західній, на Львівщині; в другій частині - в концтаборах ГУЛАГу.
Фабіцька, Йоанна
Шалене танго [Текст] : істеричний роман / Йоанна Фабіцька. – Львів : Урбіно, 2010. – 224 с.
Протягом одного дня Ядзя втрачає роботу й нареченого. Від повного відчаю її рятує хіба що жахливий синок Гуцьо, ексцентричні подруги та пристрасть до коктейлю «Cкажений пес». Коли внаслідок необдуманого вчинку, Ядзя потрапляє на танцювальний телеконкурс, усі переконані, що її остаточне падіння – це лише питання часу. Ні в кого немає сумніву, що в Ядзі від народження відсутнє почуття ритму. До всього, вона ніяк не може позбутися зайвої ваги. Але найбільшою проблемою виявляється її партнер, підстаркуватий плейбой, колишня зірка, а нині – другорядний танцюрист Ципріян. Проте несподівано життя набирає нових обертів Переклад з польської - Божена Антоняк.
Филипчук, Зеновій
День і ніч навколо багаття [Текст] : роман-репортаж / Зеновій Филипчук. – Львів : Апріорі, 2015. – 204 с.
Час іде стрімко. І вже те, що відбувалося не так давно на наших очах, сьогодні стає історією. Саме такі події - зима 2014 року в Україні - описуються в новій книзі. Автор перебуває в гущі народу, що вийшов виборювати свою людську гідність, і через його думки, погляди, переживання, діалоги з ближніми спостерігається суть життя - від найостаннішого злидаря-безхатченка до найперших багатіїв при владі, що пнуться керувати планетою. Для широкого кола читачів.

Яворська, Ольга
На те воно й серце [Текст] / Ольга Яворська. – Львів :СПОЛОМ, 2008. – 240 с.
Книга прози сучасної української письменниці Ольги Яворської «На те воно й серце» вражає тонким психологізмом, ліричністю, спонукає до роздумів над сенсом людського життя. Твори захоплюють цікавими сюжетами, філософськими роздумами, відвертістю, непідробною щирістю і любов'ю до навколишнього світу.
Укладач бібліограф Софія Кіх

Немає коментарів:

Дописати коментар