середу, 11 листопада 2020 р.

 Для ознайомлення користувачів та жителів міста із життєвим шляхом та мистецькою спадщиною художника із Жовкви – Йова Кондзелевича, 17 вересня 2020 року у Жовківській ЦРБ відбувся День краєзнавчої інформації «Йов Кондзелевич – український Рафаель у рясі ієромонаха». На протязі дня для всіх, кого зацікавила тема було проведено історичний екскурс «Жовківський Іконописець - Йов Кондзелевич в історії українського мистецтва », ознайомленно з викладкою літератури «Йов Кондзелевич, або Україна має свій Ренесанс», надано короткі довідки та роздано інформаційні матеріали.

Коротка довідка
Йов Кондзелевич є знаним у всій Європі як видатний український художник. Його ім’я і твори занесені до каталогів найвідоміших музеїв, а найцінніший шедевр його пензля – Богородичний іконостас нині експонується у Львівському музеї українського мистецтва. Там же нині перебувають і написані цим автором ікони з Білостоцької Свято-Михайлівської церкви. Кілька ікон митця перебувають у фондах Музею Волинської ікони.





Хто не мав змоги відвідати захід, а бажає більш ширше ознайомитись з життям і творчістю цього видатного українського іконописця кінця XVII – початку XVIII століття, може звернутися у бібліотеку і отримати інформаційний буклет.

Немає коментарів:

Дописати коментар