середу, 18 листопада 2020 р.

 17 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA - найцікавіші документальні стрічки про права людини, які побачать мешканці понад 200 міст і містечок України. 16 жовтня 2020 року фестиваль стартував на теренах Львівщини. Вже стало традицією, що Мандрівний Docudays UA мандрує і Жовківщиною - показами документальних стрічок у кіноклубі «Феміда», який діє при Жовківській ЦРБ. Сьогодні відбувся перший виїзний показ у бібліотеці – філії с. Кулява.

Присутні - учні (3-9 кл.) переглянули демонстрацію короткометражної документальної стрічки «Хвилі світла», режисер Самуель Н. Шварц. Перегляд фільму про незрячу дівчинку Фріду викликав цілий ряд емоцій. Думки дітей розділилися : в одних героїня викликала жаль, в інших захоплення. Для того, щоб краще зрозуміти стан Фріди під час перебування у лісі, модератор кіноклубу Софія Кіх, провела невеличкий експеримент. Дітям було роздано листочки з дерев і запропоновано з закритими очима описати свої емоції. Всі дійшли до одностайної думки, що найбільшу кількість інформації про навколишній світ людина отримує через зір.





Тепер вже Фріду діти побачили з іншої сторони. Вони зрозуміли, як достойно і гідно попри все веде себе дівчинка. І наскільки важлива для таких людей підтримка і розуміння від оточуючих. Адже, кожна людина певним чином сприймає, усвідомлює себе, знає свої особисті якості. Кожному цікаво, як сприймають його інші, й хочеться, щоби самосприймання збігалося з думкою інших. Так ми з бібліотекарем Оксаною Прімко перейшли до дискусії про поняття людської гідності, рівності, справедливості, а згодом і до основних прав дітей.
Мета заходу : ознайомити учасників із людськими чеснотами, сприяти розвитку в учнів мотивацій до добрих, гуманних вчинків, бажання жити за правилами моралі.

Немає коментарів:

Дописати коментар