середу, 18 листопада 2020 р.

 Справжні цінності - запорука успішного життя кожної людини.

Дорогі бібліотечні Друзі та учасники групи. Нагадуємо, що Львівщиною мандрує #17МандрівнийміжнароднийфестивальдокументальногокінопроправалюдиниDocudaysUA.
Правовий кіноклуб «Феміда »Docudays UA, який діє при Жовківській ЦРБ продовжує заплановані кінопокази. Вже стало традицією, що Жовківська ЗОШ № 3 активно бере участь у заходах такого формату. Для учнів 5 –Б, 9 – Б класів продемонстровано дві документальні стрічки з колекції фестивалю : «Хвилі світла» та «Карла і Нордал». Перегляд фільмів викликав цілий ряд емоцій з яким поділилися глядачі . Одні співчували героям, інші жаліли, деякі захоплювались поведінкою Фріди, яка незважаючи на перепони з якими їй доводилось зустрічатися кожного дня, продовжувала радіти життю. Всі дійшли до одностайної думки, що «Життя людини-найвища цінність, а Людина – одна з найвищих цінностей світу».








Модераторка кіноклубу Софія Кіх роздала дітям інформаційні матеріали «Життєві цінності» і запропонувала кожному учневі вибрати цінність і розказати про неї на конкретних випадках з їхнього життя. Разом із вчителькою української мови та літератури Наталією Думич, педагогом організатором Лозинською Галиною, шкільним психологом Котульською Юлією, бібліотекарем юнацького абонементу Забавською Марією розпочали дискусію з учнями про людські стосунки, повагу один до одного, про те, що наші права не мають порушувати прав іншої людини.
Так ми перейшли до презентації на тему : «Незнання закону не звільняє від відповідальності». Говорили про права та закони, а саме про види правопорушень : дисциплінарного, адміністративного, кримінального.
Вчителі звернули увагу на те, що фільми дуже повчальні, а участь у #17МандрівномуміжнародномуфестивалідокументальногокінопроправалюдиниDocudaysUA та організація кінопоказів на місцях привертають увагу до проблем «звичайної» людини, сприяють розвитку відкритого діалогу про права людини, утвердженню ставлення до людської гідності як найвищої цінності, а також домовилися про подальшу співпрацю школи і бібліотеки.
Незабаром у Жовківській ЦРБ відбудеться останній запланований показ документального кіно із колекції фестивалю, але про це згодом...

Немає коментарів:

Дописати коментар