пʼятниця, 12 червня 2020 р.


Батькам на замітку!
Дорогі користувачі! У кожного з Вас є діти чи онуки. Зараз коли майже вся малеча вдома, надворі літо, гуляючи в саду чи парком можна дітям розказувати цікаві легенди про комашок. Отож, для Вас маленька допомога, як розказувати дітям про комаху СОНЕЧКО…
За однією з легенд, в один особливо невдалий для хліборобів рік, аби не втратити весь врожай, вони стали старанно молитися Богородиці. Та у відповідь на їхні молитви послала на землю жуків, які і врятували врожай. Жуків назвали «жуками Божої Матері», а пізніше назва скоротилася до «божої корівки». Переважна частина сонечок — ненажерливі хижаки, і лише деякі їхні види рослиноїдні. Останні харчуються обмеженим раціоном, якоюсь певною рослиною і нічого більше до рота не візьмуть. Хижі сонечка надзвичайно ненажерливі й можуть з’їсти за добу до сотні дрібних комах — попелиць, павутинних кліщів, червеців, білокрилок. І не лише дорослих особин, а й не шкодують їхні личинки та яйця. А ЩЕ — СИМВОЛ УДАЧІ. В Європі - поширене зображення на поштових марках і листівках із побажаннями добра і щастя. В 55 світових мовах існує понад триста назв цих комах і вони завжди пов‘язані з добром.
 Малик, Галина
     Як сонечко крапочку загубило [Текст] Галина Малик. – Львів : Видавництво старого Лева, 2017. – 12с.
Маленьким діточкам цікаво слухати історії про комашок. Вони ближче до них, помічають стрибучих зелених кузьок у траві, різнобарвних метеликів і блискучих жуків. А якщо це історія про сонечко, те рідненьке червоне кругле у цяточку сонечко, що матуся садила на пальчика і співала разом з маленьким примовку, тим більше не залишить байдужими наймолодших слухачів. І ця книжка Галини Малик саме про нього!   Про маленьке сонечко, яке  заснуло під дощем, і він змив крапочки з його плащика. На щастя, у сонечка є добрий приятель – Кузька, який знає, як зарадити лихові… А ще з  книжкою-картонкою Галини Малик ваш малюк може потихеньку вчитися читати.
А також в Жовківській центральній районній бібліотеці на абонементі оформлено тематичний  куточок «Для матусь та діточок». Чекаємо Вас у бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар