субота, 13 червня 2020 р.


Щаслива дитина-успішна країна
Дорогі користувачі! Давайте продовжимо вчорашню тему – літо, батьки і діти. Але сьогодні поговоримо не про те, чим зайняти свою дитину, а розглянемо сам процес виховання. Напевно більшість батьків виховуючи власних дітей  спираються на досвід, який отримали від своїх батьків. Тому й виховуємо своїх дітей так, як колись виховували нас. Але  іноді ми задаємо собі запитання чи добре ми виховуємо власних дітей?
 Тому пропоную Вам переглянути бібліографічний огляд книг у яких Ви знайдете  поради,як досягти розуміння і гармонії у стосунках із дітьми, як навчати дитину тих необхідних навичок, що допоможуть їй бути успішною, впевненою в собі і щасливою. Ваша дитина - це людина, з якою треба будувати стосунки. Мала чи велика - це, насамперед, людина".

Бикова, Анна
    Як подружити дітей з емоціями. Поради «Лінивої мами» [Текст] / Анна Бикова.- К. : Book Chef, 2018.- 128с.

Цього разу "лінива мама" Анна Бикова замірилася потішити не лише молодих мам порадами щодо виховання й розвитку дитини, а й залучити дітей до читання її нової книги й познайомити їх із людськими реакціями на різні ситуації, що трапляються в житті. З цієї книги-тренінгу з розпізнання емоцій батьки й діти довідаються про основні емоції, які в них виникають, навчаться розрізняти їх у рідних і друзів, а заразом спробують намалювати свої відчуття різними барвами й навіть позбутися тих емоцій, які завдають прикрощів. 
Гресь, Анна

   Дівчата та хлопці. Виховувати по-різному? [Текст] / Анна Гресь. – Х. : Ранок, 2019. – 176с.
У цій книзі ми розповімо, чим відрізняються хлопчики від дівчат і чим вони схожі. І робитиме це не для порівняння, хто кращий. Мета інша: допомогти виховати дівчинку спокійною, ніжною, креативною та спортивною, а хлопчика — сильним сміливим та позитивним. А ще спробуємо з’ясувати, як застосовувати пропоновані знання в житті.
Демарьов, Олександр
   Виховання шахами [Текст] / Олександр Демарьов. – К. : Знання України, 2018. – 191с.
Ця книжка – не посібник і не методичні рекомендації. Це – зібраний докупи досвід молодого вчителя шахів, котрий не має педагогічної освіти і не є професійним шахістом. В легкій художній формі автор показує: виховує усе, усі та завжди. Перш за все це книжка про дітей, а тільки потім – про шахи. Адресується всім, чия діяльність пов’язана із вихованням, особливо батькам і тим, хто готується ними стати.

Дмітрієва, Вікторія
  Це ж дитина! [Текст] / Вікторія Дмітрієва .- К. : Book Chef, 2019.- 352с.


Виховання дитини – справжнє мистецтво. У цій нелегкій справі батькам доводиться знаходити розумні рішення, вимикати емоції, застосовувати краплю фантазії, а інколи – перетворюватися на дитину. Все це – аби досягти розуміння і гармонії у стосунках із дітьми. Але не завжди легко впоратися із різноманітними ситуаціями самостійно. Щоб бути готовими до труднощів, складних ситуацій, знати відповіді на важливі питання, рекомендуємо озброїтися книгою «Це ж дитина» Вікторії Дмитрієвої. Цей посібник для батьків варто прочитати навіть тим, хто лише готується до появи на світ малюка. Усе, що ви мали знати про сон, режим, вікові кризи, хвороби, поведінку, безпеку дитини – в одній книзі. Конкретні рішення для тих, в кого обмаль часу на роздуми.
Єфременкова, С
  20 важливих навичок, які допоможуть підготувати дитину до життя [Текст] / С. Єфременкова. - Х. : Ранок, 2019. – 96с.
Ця книга створена для того, щоб навчити дитину насолоджуватись життям і виховувати всі необхідні для цього навички не тільки в дитини, але і в батьків. Адже батьки завжди будуть першим і головним прикладом, який бачить дитина. Кожна глава книги допомагає виховати в дитини конкретну навичку, яка стане у пригоді для створення не просто успішного, а натхненного, радісного і щасливого життя. Вона про те, що потрібно робити, щоб дитина зростала, маючи перед очима приклад щасливих людей (батьків), а також як саме працювати для цього з дитиною.
Крокуючи сторінками цієї книги, ви зможете пройти разом із дитиною дорогою захопливого, неймовірного і радісного життя.
 Єфременкова, С
 Я зможу виховати щасливу дитину [Текст] / С. Єфременкова . - Х. : Ранок, 2019. – 96с.
Намагаючись виховати дитину щасливою, ми часто перечитуємо багато літератури, шукаємо техніки та вправи, щоб вплинути на виховання дитини. Та ми забуваємо про те, що для цього впливати слід не лише на дитину, але й на себе. Ця книжка містить стратегію розвитку дитини і себе як прикладу для наслідування. Вона покликана створити такі умови для дитини, в яких малюк зростатиме в любові, повазі та прийнятті й матиме прекрасний приклад того, як можна зробити своє життя щасливим. Лише 50 % цієї книги написано про виховання щасливої дитини, інші 50 % — про виховання щасливих себе. Адже приклад того, як стати і бути щасливою людиною — це найкраще, що ви можете дати своїм дітям!

Курсінка, Мері Шіді
    Виховання надзвичайної дитини [Текст] / Мері Шіді Курсінка. – Х. : Наш формат, 2018. – 432с.
Ця книжка Мері Шіді Курсінки — справжнє рятівне коло для батьків надзвичайних дітей. Цей посібник допоможе впоратися і знайти спільну мову з надто активними, емоційними, вразливими, чутливими і наполегливими дітьми. «Виховання надзвичайної дитини» — книжка про те, як зробити життя батьків і дітей значно легшим, цікавішим, змістовнішим і, головне, щасливішим.
Лохвицька, Любов

  Виховання здорової дитини в сучаснїй сім’ї. Сім’я – берегиня здоров’я дитини [Текст] / Любов Лохвицька, Тетяна Андрющенко. – К. : Мандрівець, 2011. -228с.
У посібнику розкрито особливості виховної роботи з дошкільниками з метою формування, збереження і зміцнення їхнього здоров’я. Подано характеристику дітей віком 3–6 років, запропоновано систему розвивальних ситуацій, цікаву інформацію, поради, добірку художньої літератури, тестові запитання. Посібник є складовою навчально-методичного комплекту, до якого ввійшли видання “Дошкільникам про основи здоров’я: Навчально-методичний посібник”, “Веселка здоров’я: Хрестоматія для читання дітям дошкільного віку”, “Навчи мене бути здоровим! Зошит з основ здоров’я для дошкільнят (старший дошкільний вік)”.

Максименко, Д

  Вчимося бути батьками. Школа для молодих батьків» [Текст] / Д. Максименко. – К. : Центр навчальної літератури, 2018. – 200с.
В книзі зібрано матеріали, які допоможуть молодим батькам у вихованні та розвитку дитини в перші три роки життя. Книга рекомендується для широкого кола читачів, батьків та педагогів.
Райшер, Еріка

  Супербатьки [Текст] : посібник з виховання. – К. : КМ – БУКС, 2018. – 208с.
«Супербатьки» — повний посібник з виховання, побудований на дотриманні 75 досить простих, однак по-справжньому ефективних правил. У ньому ви знайдете безліч корисних практичних порад стосовно розв’язання проблем, з якими батькам доводиться стикатися мало не щодня. Йдеться, зокрема, про аналіз можливих сценаріїв поведінки, приклади розподілу обов’язків в родині, принцип визначення основних пріоритетів. Досить докладно розповідається про такі ключові у справі виховання дітей техніки, як переосмислення, емпатія, повторення, справедливе попередження, припинення дії, винагорода, тренування емоцій. Загалом мета цього видання — допомогти вам створити сімейне життя своєї мрії. Для сучасних батьків, які  постійно     прагнуть    до         самовдосконалення.
Укладач бібліограф Софія Кіх

Немає коментарів:

Дописати коментар