суботу, 12 січня 2019 р.


"Наш перворозум – Григорій Сковорода"

14 березня 2018 року в рамках Тижня духовності, присвяченого Року Божого Слова в Україні в Жовківській центральній районній бібліотеці пройшли літературно-духовні читання «Григорій Сковорода – філософ в козацькому жупані», підготовлені працівниками бібліотеки спільно з навчально-реабілітаційним центром «Злагода».
Про одного з найбільших і найзагадковіших християнських філософів світу Григорія Савича Сковороду доступно і цікаво розповів ведучий заходу вчитель Ігор Полуситок.
Свої думки про духовний аспект сучасного буття, про роль віри в житті людини висловив отець Лазар з церкви Серця Христового, ЧСВВ.
Детально про життєвий та творчий шлях українського гуманіста присутні дізнались, переглянувши документальний фільм «Світ ловив мене, але не спіймав».
До сліз розчулили учасників заходу духовні пісні, талановито виконані жестовою мовою учнями Танею Земко та Сергійком Кобрин (вчитель-сурдоперекладач Наталія Вовчанська). 
Авторську духовну поезію прочитала поетеса з с. Гійче Валентина Деркач.
Декламували вірші Сковороди «Гей, ти пташко жовтобоко…», «De Libertate» Христина Гель, Зоряна Зеленюх, байку «Бджола и шершень» Віталій Володін.
Завідуюча відділом обслуговування Наталія Химиця наголосила на світовій славі та глибокому християнському змісту творчості «мандрівного філософа», процитувавши слова Папи Римського Іоанна Павла II з його промови в Маріїнському палаці м. Києва в 2001 році та зачитавши вірш «Бо душа моя – верба…».
Заключним акордом читань стала пісня «Україно моя» (І. Полуситок) Більше про великого філософа, поета, музиканта, педагога присутні мали змогу дізнатись з видань, представлених на книжково-ілюстративній виставці «Григорій Сковорода – поет, філософ, мандрівник».












Немає коментарів:

Дописати коментар