вівторок, 15 січня 2019 р.


Кирило Осьмак: людина-легенда
6 грудня 2018 року в Жовківській ЦРБ відбулася творча зустріч відомої громадської діячки, біографа і дослідниці життя й діяльності Кирила Осьмака Наталії Кирилівни Осьмак та презентація її книги «Кирило Осьмак: автопортрет у листах на тлі Владімирського централу».
Кирило Осьмак – діяч Української Центральної Ради, діяч ОУН, Президент Української Головної Визвольної Ради. Це знакова постать у новітній історії України, до недавнього часу недостатньо знана та оцінена українським суспільством.
Про життя та діяльність Кирила Осьмака, про свою довгу дорогу до батька, пошуки його могили в Росії та листи з-за ґрат детально розповідала автор книги Наталя Осьмак. Вже багато років вона збирає по зернині відомості про батька, шукала документи і свідків тих подій у Карпатах, Києві та Львові, Росії, сприяє створенню фільмів, пише книжки про нього. Завдяки її активній громадянській позиції та щирій доньчиній любові прах Кирила Осьмака перевезений до України – тепер український президент спочиває не біля мурів Володимирської в’язниці, а на Байковому кладовищі, під козацьким хрестом.




Працівники бібліотеки Дарія Висоцька, Софія Кіх, бібліотекарі с. Забір’я Надія Семочко та м. Дубляни Рома Дробчук проникливо зачитали листи Кирила Осьмака до родини, писані з великою любов’ю і вірою в краще майбутнє.




Директор Жовківської РЦБС Марія Довгань подякувала Наталі Кирилівні за її неоціненну подвижницьку працю і зазначила, що такі зустрічі сприяють тому, що в історії України залишається все менше «білих» плям, а ми маємо змогу пишатися своїми героями.

Немає коментарів:

Дописати коментар