вівторок, 15 січня 2019 р.


«Коли я чую спів птахів»
Сьогодні наш кіноклуб «Феміда», який діє при Жовківській ЦРБ помандрував до учнів 5- 9 класів Смереківської ЗОШ I – II ст. Для глядачів було продемонстровано два фільми «Вихідний» (режисер Жанна Максименко-Довгич ) і «Коли я чую спів птахів» (режисер Тріне Валлевік Гобюрґ ) з колекції XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA . 
Використовуючи режим «Стоп-кадр», модератор кіноклубу Софія Кіх задала учням цілий ряд запитань , обговорення яких викликало жваву дискусію. Говорили про пошук істин ідентичності на тлі війни на Сході, зміни у нашій країні, свободу слова, протидії проявам дискримінації та повазі до людської гідності, значення вивчення історії, а також чи можливо й далі жити, застрягши однією ногою в радянському минулому, а іншою – крокуючи в Європу?
Після перегляду анімаційної стрічки «Коли я чую спів птахів» кожен з присутніх висловив свою думку від побаченого та прокоментував епізоди, які найбільше вразили, поділився своїми мріями. Вчителька історії Василина Лособик розповіла дітям про значення знання історичного минулого в житті людини, а вчителька української мови та літератури Любов Будзан підвела присутніх до розуміння подій, змальованих у фільмі. Завідуюча бібліотекою – філією Світлана Стецик провела бібліографічний огляд літератури «Відгомін століття», запросила до читання книг, які розкривають всі періоди становлення нашої держави. Завуч школи Зоряна Тарасюк наголосила про важливість таких показів для дітей, а також домовилася про подальшу співпрацю з кіноклубом. Щиро дякуємо за допомогу в організації показу Світлані Стецик та педагогічному колективу школи.









Немає коментарів:

Дописати коментар