вівторок, 15 січня 2019 р.

Запрошуємо відвідати бібліотеку і ознайомитися з книгами
Дорогі користувачі пропоную Вашій увазі бібліографічний огляд нової літератури, яка надійшла у фонд Жовківської ЦРБ. Запрошуємо відвідати бібліотеку і ознайомитися з книгами. Для Вас Серія книг «Посібник для батьків» призначена як для тих, хто тільки планує стати батьками, так і для тих, хто ними вже став. У легкій та захоплюючій формі педіатр із багаторічним досвідом роботи, кандидат медичних наук, Н. Александрова вирішує більшість завдань, з якими зіштовхуються молоді батьки, викриває стереотипи наших оман, та на основі останніх педіатричних розробок пропонує алгоритм правильних дій.
Книги побудовані за принципом: запитання — відповідь. Пріоритетність запитань визначена частотою їх виникнення у повсякденній батьківській практиці. У виданні також містяться «шкідливі поради» бабусі, що ілюструють застарілий, усталений погляд на проблеми виховання, харчування і навчання дитини. А також книги :

Александрова, Надія
  Все про шкідливе виховання [Текст] / Надія Александрова. – Х. : Веста, 2012. – 352 с.



Посібник для батьків «Усе про шкідливе виховання» розповідає про ті педагогічні завдання, які неодмінно виникають перед сучасними батьками від народження дитини й до школи. Підібрати найбільш підхожу методику виховання для свого маляти, ростити дитину за принципом «не нашкодь»- проце йдеться у книзі. У легкій і захоплюючій формі педіатр із багаторічним досвідом , кандидат медичних наук Н. Александрова розкриє більшість завдань, з якими стикаються молоді батькі; викриває стереотипи наших оман і на підставі останніх педагогічних розробок пропонує алгоритм правильних дій.
Александрова, Надія
   Дитина від п’яти до шести років [Текст] / Надія Александрова. – Х. : Веста, 2012. – 352 с.

Посібник для батьків «Дитина від п’яти до шести років» розповідає про основні моменти у розвитку дошкільняти. Різні питання виховного характеру , адаптації у дитячому колективі, правила харчування, питання здоров’я , загартовування – висвітлені у цій книзі. У легкій та захоплюючій формі педіатр з багаторічним досвідом роботи , кандидат медичних наук Н. Александрова вирішує більшість завдань, з якими стикаються молоді батьки; викриває стереотипи наших оман та на основі останніх педіатричних розробок пропонує алгоритм правильних дій.
Александрова, Надія
  Все про шкідливе навчання [Текст] / Надія Александрова. – Х. : Веста, 2012. – 352 с.

Посібник для батьків «Усе про шкідливе навчання» розповідає про ті педагогічні завдання, які неодмінно виникають перед сучасними батьками у період від народження їх дитини й до школи. Як підібрати найбільш підходящу методику навчання для свого маляти, ростити дитину за принципом «не нашкодь» — про це йдеться у книзі. У легкій і захоплюючій формі педіатр із багаторічним досвідом, кандидат медичних наук Н. Александрова розкриває більшість завдань, з якими стикаються молоді батьки; викриває стереотипи наших оман, і на підставі останніх педагогічних розробок пропонує алгоритм правильних дій.
Александрова, Надія
  Все про шкідливе харчування [Текст] / Надія Александрова. – Х. : Веста, 2012. – 352 с.

Посібник для батьків «Усе про шкідливе харчування» призначений проблемам розумної організації меню дитини від народження і до школи. У легкій та захоплюючій формі педіатр з багатолітнім досвідом, кандидат медичних наук Н. Александрова розв'язує більшість завдань, з якими зіткаються молоді батьки; викриває стереотипи помилок і на підставі останніх педіатричних розробок пропонує алгоритм вірних дій.
Есаулов, Олександр
      Мамо, а що це було? [Текст] / Олександр Есаулов. – Вінниця : Теза, 2016. – 160 с.
Багато книжок написано про історичне минуле країни, світу і людства. Вибір найрізноманітніший - від документальної до художньої книги. У книжці Олександра Есаулова "Мамо, а що це було?" описані події Чорнобильської катастрофи. Ця жахлива трагедія сталася тридцять років тому. Вона не залишила байдужим жодну людину, про неї знали навіть у найвіддаленіших від України частинах світу. Про це нещастя знають усі - від найменших до найдоросліших. «Я не можу не писати про ці події. Тому, що я усе це пережив, я усе це бачив на власні очі. Прип'ятський попіл стукає… Та що там стукає! Він гримає в моє серце! Одразу після аварії місто Прип'ять зникло, воно начебто ніколи не існувало. У газетах, по телебаченню, по радіо місто Прип’ять скромно називали селищем енергетиків. Селище, де жило п'ятдесят тисяч населення, де лише дітей було стільки, скільки мешканців у Чорнобилі, який геть несподівано став символом цієї жахливої трагедії. Жах раптової евакуації накрив Прип'ять разом із хмарою радіоактивного пилу. Ось про ці перші, найстрашніші після аварійні дні я вам і розповім» Книга неперевершена, але мимоволі здригаєшся від того, що історія заснована на реальних подіях.

Кащенко, Адріан
   Славні побратими – запорожці [Текст] / Адріан Кащенко. – Донецьк : БНО,2012.–416с.

Адріан Кащенко — один з найвідоміших авторів, який популя¬ризував героїчне минуле українського народу. Пропоновані твори письменника розповідають про події середини XVII століття — Національно-визвольну війну під проводом Богдана Хмельницького.
«Борці за правду» — історична повість, що змальовує славетні образи Богдана Хмельницького та Івана Богуна. «Славні побратими» та «У запалі боротьби» — історичні твори, в яких описані трагічні картини українсько-польських змагань XVII століття, коли криваве протистояння козаків і польської шляхти сягнуло свого апогею. «Великий Луг запорозький» — цікаве дослідження Адріана Кащенка про Запорозьку Січ та козацьку давнину.
Адресовано широкому читацькому загалу.

    Розстріляне Відродження. Золоті рядки української репресованої драматургії [Текст]. – Донецьк : ТОВ «ВКФ «БАО», 2009. – 688 с.
Розстріляне Відродження – це назва найтрагічнішого періоду, що пережила вітчизняна культура в 30-ті роки ХХ століття. Багато поетів, прозаїків, перекладачів, літературних критиків, літературознавців, викладачів, театральних діячів стали тоді жертвами сталінського режиму. До видання ввійшли драматичні твори Мирослава Ірчана, Миколи Куліша, Івана Микитенка, Людмили Старицької-Черняхівської, Спиридона Черкасенка. Письменники порушували болючі суспільні проблеми, захищали права людини, пробуджували національну свідомість українців. Видання розраховане на широкий загал шанувальників українського слова.
Ходюк, Олена
    Україна –це ми : сценарій виховних заходів [Текст] / Олена Ходюк. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2013. – 80 с.

У виданні подано розробки сценаріїв виховних заходів для учнів середніх та старших класів. Спрямовано увагу на виховання патріотичних почуттів, моральних цінностей, любові до поетичного слова, ініціативності, відповідальності за спільну справу. Для класних керівників, учителів, організаторів виховної роботи, студентів середніх спеціальних і вищих педагогічних навчальних закладів.

Немає коментарів:

Дописати коментар