четвер, 24 січня 2019 р.


ВЕЛИЧНИЙ ДЕНЬ ЗЛУКИ
Сьогодні ми відзначаємо знаменну дату - соту річницю Акту Злуки українських земель в Єдину Українську Соборну Державу, боротьба за яку стала однією з найбільш яскравих сторінок визвольних змагань українського народу в XX ст. 
На цій героїчній боротьбі виховані і виховуватимуться нові покоління тих, кому належить далі розбудовувати нашу країну, за волю й незалежність якої загинули і гинуть сьогодні кращі її сини.
День Соборності України – це символ нової доби в історії України, це шана тому вікопомному Акту Злуки, коли були зламані кордони між двома українськими республіками і постала вільна держава.
До цієї дати працівники Жовківської ЦРБ спільно з вчителем історії Михайлом Скрипкою та учнями Жовківської ЗОШ № 2 провели історичний екскурс «Величний день Злуки», під час якого присутні докладно дізналися про передумови, причини, перебіг подій та наслідки проголошення Акту Злуки, переглянули фільм «День Соборності України», прослухали поезії та ознайомились з літературою на цю тему. Завершенням свята стало спільне виконання Державного Гімну України.





Немає коментарів:

Дописати коментар