суботу, 12 січня 2019 р.


21 березня 2018 року у Кіноклубі медіапросвіти з прав людини Docudays UA «Феміда » при Жовківській ЦРБ відбувся кінопоказ документального фільму «Абетка» естонської режисерки Мадлі Ляене, який розповідає про мужню дівчину Вале – 17 років, що готова навчатися ще 14 років, аби здобути омріяну професію медсестри. Найбільше, чого прагне молода мати – навчитися читати і писати, аби не відставати від своєї дитини.
Перед демонстрацією фільму учні 9 класу (вихователі І. Полуситок, Г. Харко) Жовківського навчально-реабілітаційного центру «Злагода» висловили свої думки та знання щодо системи освіти в Україні. Під час перегляду фільму, використовуючи техніку стоп-кадр, учні отримали змогу «заглянути» в інші краї та побачити, як складно доводиться багатьом мешканцям сучасної Африки. Фільм «Абетка» супроводжувався жвавою дискусією про права дитини, зокрема про право на освіту. Традиційно після показу відбулося обговорення фільму, під час якого учасники обмінялися думками та враженнями, намагалися дати відповіді на поставлені проблематикою фільму питання. До обговорення долучилася журналіст З. Гумницька, яка розповіла про роль освіти в житті людини.
Модератор кіноклубу Софія Кіх зазначила про те, що у нашій країні кожен має право на освіту, яке гарантовано Конституцією України, а також провела анкетування «Моє навчання».

Немає коментарів:

Дописати коментар