суботу, 12 січня 2019 р.

Запрошуємо відвідати бібліотеку і ознайомитися з книгами.
Дорогі користувачі пропонуємо Вашій увазі бібліографічний огляд нової літератури, яка надійшла у фонд Жовківської ЦРБ. Запрошуємо відвідати бібліотеку і ознайомитися з книгами.
Давидович, Микола
   Високий Замок У Львові (Замок руських Королів) [Текст] / Микола Давидович. – Львів : «Тріада плюс», 2017. – 120 с.

У Книзі "Високий замок у Львові" автор досліджує і розповідає про унікальне історичне минуле України та закликає читача поглянути на власну історію очима українців. Вже сама титульна обкладинка символічно промовляє про забуту славну історію Високого Замку, яка кинута на бруківку. Дослідження розповідає про минуле нашого краю, якій у XIII столітті відомий під назвою Королівство Руське. Цитуються та коментуються руські літописи, давні хроніки Львова, праці сучасних дослідників, вимальовується діяльність правителів краю в умовах золотоординської експансії. Мета видання книг -показати славне минуле нашого Краю та Країни у яких ми живемо.

Дупешко, Максим
     Історія, варта цілого яблуневого саду [Текст] : роман / Максим Дупешко . – Чернівці : Книги – XXI, 2017. – 160 с.

Цей роман - історія одного (не)звичайного чоловіка, який казав про себе: «Ich bin ein Czernowitzer». Але дехто побачить у цій книжці насамперед історію міста з украденою душею, що протягом ХХ століття побувало у складі півдесятка держав. Той, хто шукає велике в малому, знайде тут недавню історію всієї Європи. Ще інший - свою особисту історію в декораціях минулого. Для декого цей текст буде романом-екскурсією місцями далеко не тільки туристичними. Хоч на перший погляд - це одна із мільйонів історій кохання, яку автор усе ж оцінив у цілий яблуневий сад.
Підгірна, Лора
   Печатка Святої Маргарити [Текст] : роман / Лора Підгірна. – К. 6 Видавнича група КМ- БУКС, 2018. – 512 с.

Травень 1926 року. Зі Стамбулу до Кам’янця-Подільського із таємним завданням повертається наш герой, співробітник таємного легіону УНР, Марко Швед. Тим часом більшовики нещадно грабують багаті українські храми, вивозячи церковне начиння та безцінні ікони… Диякон Крушанівський під тортурами зізнається, що у Тарноруді, на Збручі, заховано дивовижний скарб, ключем до якого є старовинна печатка із зображенням Святої Маргарити Шотландської. Виконуючи завдання, Марко опиняється у вирі нових, сповнених небезпеки пригод. Йому належить пройти майже втраченим за віки слідом, не загубити самого-себе, дати відсіч підступам ворогів та зберегти віднайдене кохання…. Лора Підгірна — випускниця історичного факультету Кам’янець-Подільського університету, журналістка та громадська діячка, автор проекту «Літературний туризм». Представлений роман є продовженням її успішного дебюту — українського історичного вестерну «Пригоди Марка Шведа. Червона Офелія» (2017р.)
Содомора, Андрій
    Афористичні етюди [Текст] / Андрій Содомора. – Львів : Апріорі, 2016. – 360 с. : іл.

Зібрані у цій книжці афористичні етюди – це зв’язна, в есеїстичному ключі, бесіда про вічне: про світ і людину в ньому, що за ненастанних, упродовж тисячоліть, змін усе-таки в чомусь найсуттєвішому залишаються незмінними, впізнаваними, «про речі, що кожній людині вкрай потрібні, близькі» (Горацій), людині античній – і сучасній… Низка латинських сентенцій, що послужили тут заголовками для етюдів, впроваджено в обіг уперше.
Чумарна, Марія
   Стражі [Текст] : роман-притча / Марія Чумарна. – Львів : Апріорі, 2017. – 304 с.

"Стражі" - роман-притча про шлях людської свідомості до осягнення Правди в собі. Його безіменні герої, як шахові фігури на шахівниці людських доль, відображають різноликість Істини, розмаїття поглядів на сенс життя і призначення людини в земному світі. Роман зітканий з притч, міфів, філософських розмислів мудреців різних епох.
Яремко, Іван
   100 персон львівського спорту [Текст] / Іван Яремко. - Львів: Тріада Плюс, 2011.- 392с.

До книги увійшли розповіді про представників львівського спорту - спортсменів, тренерів, керівників, журналістів, які своїми успіхами принесли спортивну славу нашому містові. Автор хотів залишити пам'ять не тільки про зірок світового спорту але й маловідомих нині персон, знаних попереднім поколінням львів'ян. книга щедро ілюстрована рідкісними світлинами, а також цікавими дружніми шаржами з колекції автора, багато з яких підписані героями малюнків.
Більша частина розповідей присвячена львівським олімпійцям, які здобули дотепер 46 нагород різного гатунку. 2012 року виповниться сто років від першого старту львівського спортсмена на Олімпійських іграх сучасності. Книга унікальна тим, що вперше в Україні в одному виданні зібрано таку кількість знаменитостей спорту, і може бути цікава не тільки історикам, вчителям чи тренерам, але й широкому загалу прихильників спорту.

Немає коментарів:

Дописати коментар