суботу, 12 січня 2019 р.


«Покращення доступу до правосуддя для людей поважного віку»

30 травня 2018 року у місті Жовква громадською організацією “Суспільство і право” спільно з Жовківською ЦРБ було проведено круглий стіл "Проблеми з якими стикаються люди поважного віку під час звернення до суду та шляхи їх вирішення".
Цей захід проводився в рамках проекту «Покращення доступу до правосуддя для людей поважного віку, шляхом підвищення обізнаності щодо судового захисту в Україні», що реалізується ГО “Суспільство і право” за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».
Під час круглого столу продемонстровано презентацію результатів проекту, яку провели голова ГО «Суспільство і право» Оксана Коваль та заступник голови Мар’яна Багрій, роздано посібник для людей поважного віку "Як захистити свої права", інші інформаційні матеріали.
В заході взяли участь керівник апарату Жовківського районного суду Гудзієвич Ірина Павлівна та заступник керівника Богонос Іванна Миколаївна , які розкрили особливості та нюанси роботи суду.
Головний спеціаліст Жовківського бюро правової допомоги Нікітіна-Базилевич Мирослава Іванівна розповіла про права та можливості захисту через систему БВПД, як державної установи, що надає правову допомогу соціально вразливим категоріям населення та людям поважного віку.
Бібліограф Жовківської РЦБС Софія Кіх проінформувала присутніх про роботу бібліотеки та діяльність кіноклубу «Феміда» Docudays UA в правовому напрямку.
Учасники зазначили, що такі зустрічі сприяють правовій просвіті людей поважного віку, допомагають підвищити рівень довіри до судової системи в Україні, надають доступ до інформації щодо можливостей захисту своїх прав та інтересів.






Немає коментарів:

Дописати коментар