суботу, 12 січня 2019 р.


 Участь кіноклубу "Феміда при "Жовківській ЦРБ у ІІІ-ї Всеукраїнської конференції "Документальне кіно як інструмент медіапросвіти з прав людини".
Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA — це один з найбільших міжнародних фестивалів документального кіно у світі, який вже п'ятнадцять років проходить в Україні та привертає до себе увагу як професійних діячів культури, так і аматорів. Головною метою фестивалю є сприяння підвищенню рівня української кінодокументалістики, становленню в Україні відкритого діалогу про моральні проблеми суспільства, права людини. 
15-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA у 2018 році - це 62 фільми, 36 країн, 230 учасників та неймовірно насичені програми індустріальної платформи DOCU/ПРО, майстерні DOCU/КЛАС і правозахисної програми RIGHTS NOW!
28-29 березня 2018 року бібліограф, Жовківської ЦРБС Софія Кіх, яка є керівником та модератором постійно діючого клубу "Феміда "медіа-просвіти Docudays UA при Жовківській ЦРБ взяла участь у проведенні ІІІ-ї Всеукраїнської конференції "Документальне кіно як інструмент медіапросвіти з прав людини".
На протязі трьох днів керівники та модератори кіноклубів зустрілися з режисерами, взяли участь у дискусіях з правозахисниками, попрацювали у групах, побачили прем`єри документальних фільмів з колекції фестивалю. Участь у конференції "Документальне кіно як інструмент медіа- просвіти з прав людини" - це великий потік спілкування, обмін досвідом, набуття нових практичних навиків у роботі на місцях, щоб доступно інформувати населення про права людини мовою документального кіно. Після проведення конференції учасники вирушали до кінотеатрів «Жовтень» , "Україна", де в рамках Міжнародного фестивалю відбувалися покази та обговорення документальних фільмів.
Цього року журі Docudays UA визначило переможців у чотирьом основних номінаціях: DOCU/ЖИТТЯ, DOCU/ПРАВА, DOCU/КОРОТКО та DOCU/УКРАЇНА. Конкурсні фільми змагалися за спеціальний Приз студентського журі. Головний приз фестивалю отримав режисер Дмитро Лавріненко за документальний фільм "ВЄАЮФРОМ"(Україна).
Висловлюю слова вдячності за можливість участі у фестивалі організаторам фестивалю та надану методичну допомогу, зокрема модераторці конференції Ніні Хомі.









Немає коментарів:

Дописати коментар