вівторок, 14 квітня 2020 р.


             Книжкова скарбничка здоров’я
Дорогі користувачі та учасники групи! Вітаю Вас з святом Благовіщення Пресвятої Богородиці  та Всесвітнім днем здоров’я, які ми святкуємо 7 квітня. Здоров’я чи то душевне чи фізичне –  найбільший скарб людини.  Про здоров’я і здоровий спосіб життя у народі є чимало прислів’їв і приказок, а також багато друкованих джерел. 
Бажаю всім Вам міцного здоров’я і пропоную ознайомитись з бібліографічним оглядом літератури :
Москоні, Ліса
    Їжа для мозку. Наука розумного харчування [Текст] / Ліса Москоні. - К. : Наш формат, 2019. – 336с.
Наш мозок — особливий орган. Його робота безпосередньо залежить від їжі, яку ми споживаємо. Однак поради, які ми щодня бачимо в інтернеті, часто суперечливі й непослідовні. Одного дня ми читаємо, що треба за будь-яку ціну уникати холестерину, а наступного — що він навпаки підтримує здоров’я мозку. Проблема таких сенсаційних заяв у тому, що лише мізерну їх частку було ретельно перевірено. То якою має бути їжа для мозку? Чи здатна лише сама оливкова олія врятувати від «Альцгеймера»? Яка глюкоза потрібна нашому мозкові? І як зробити свій корисний раціон не лише поживним, а й смачним? нига для всіх, хто цікавиться здоровим способом життя, хоче покращити свій режим харчування, дізнатися більше про роботу мозку.
Мотта, Джузеппе Бертеллі
     Біблійні трави. Теравпетичні поради[Текст] / Джузеппе Бертеллі Мотта. – К. : Свічадо, 2015. – 144с.
Рослини та трави нашої землі містять активні речовини, які можуть бути лікарськими або ж токсичними для людей. Господь подарував людині розум, який дозволяє їй пізнати користь та шкоду рослин, які нас оточують. Ця книга допоможе тим, які хочуть покращити своє здоров'я і зберегти силу духа за допомогою природних засобів. У ній описані найвідоміші та найчастіше згадувані у Святому Письмі рослини з чітким посиланням та конкретними рецептами їх практичного застосування. Знайомство з цією книжкою – чудова нагода зрозуміти лікарські властивості рослин, яким уже понад 2000 років.
Корж, Валерій
     Здоров'я нам бджола дарує [Текст]/  Валерій Корж.-Київ. : «Книгоноша»,  2017.-176с.
У книзі "Здоров'я нам бджола дарує" автор розглядає всі відомі на сьогоднішній день продукти бджільництва. Останнім часом люди все частіше шукають альтернативні традиційні медицини, адже хімічні препарати хоч і допомагають лікувати безліч захворювань, але виявляють негативний вплив на інші життєво важливі системи організму. На жаль, ціни на аптечні засоби часто ростуть, що робить їх недоступним лікуванням для багатьох людей. Застосування продуктів бджільництва для загального оздоровлення організму, профілактики та полегшення перебігу захворювань та стає досить актуальним в наш час.
Лелюх, Наталія
      Відверта розмова про жіноче здоров’я [Текст] : Просто про головне / Наталія Лелюх. – К. : « Клуб сімейного дозвілля», 2018. – 256 с.
Автор, популярна блогерка і прекрасна лікарка, доктор Наталя, прагне зруйнувати вкорінені у свідомості кількох поколінь стереотипи про жіноче здоров’я. Дотримуючись цих стереотипів, жінки в кращому випадку не досягають прогресу, а в гіршому — завдають собі шкоди. Просто й доступно, з невичерпним оптимізмом і повагою до читача доктор пояснює складні та важливі речі: що необхідно знати сучасній жінці про лікарів і пацієнтів, мікрофлору й гормони. Автор зазначає, які нюанси допоможуть установити точний діагноз, які аналізи його підтвердять, а на які ви просто викинете купу грошей; як лише з одного погляду на рецепт визначити, що перед вами непрофесійний та недобросовісний лікар, та ще багато іншого про вагітність, менопаузу,       замісну       гормональну         терапію…...
Перевозченко,   Ігор
      Шукайте лікаря в природі [Текст]  : довідникове видання / Ігор Перевозченко, Тетяна Андрієнко, Борис Заверуха. - К. : Урожай, 2002. - 210 с.
В книзі описано лікарські рослини, поширені на території України. Розповідається про їх використання у народній медицині та лікування на практиці. Дано рекомендації щодо збирання і сушіння сировини, а також культивування цілющих рослин на присадибних ділянках.
Для широкого кола читачів.
Попова, Елена
    Лікувальна гімнастика- Ваш сімейний лікар [Текст] / Елена Попова. – К. : БАО, 2008. – 256с.
Рух — це життя! Настав час застосувати цей чудовий афоризм на практиці.
У виданні описані основні види гімнастики — загально-зміцнювальної, відновної, лікувальної. Книжку упорядковано таким чином, що всі бажаючі, незалежно від віку, статі й стану здоров’я, знайдуть для себе корисну інформацію. Скориставшись пропонованими рекомендаціями, ви засвоїте найефективніші вправи, які допоможуть вам стати бадьорішими, активнішими, здоровішими. Видання адресоване широкому читацькому загалу.
Чепига, Михайло
      Стимуляція здоров'я та інтелекту [Текст]  : Навчальний посібник про енергетичні засади використання музики, кольору, запахів і навколишнього середовища для навчання і оздоровлення/ Михайло Чепига. – К. : Сполом, 2001. – 193 с.
У посібнику підібрані відомості про оздоровлення, стимулюючий вплив на навчання і працездатність енергетики музики, запахів, кольорів, довкілля. Вперше ця проблема висвітлюється під енергетичним кутом зору і в одній публікації. Адресований вчителям та учням, педагогам і студентам і всім, хто хоче підвищити свою працездатність та активізувати життєві сили організму.
Матеріали посібника можуть використовуватись при вивченні курсу ''Основи валеології'', ''Основи безпеки життєдіяльності'', ''Людина та її здоров'я'', ''Загальна гігієна людини'' та ''Стимулятори інтелекту'' в школах інтелектуалів.
  Цілюще дихання. 100 способів лікування усіх хвороб [Текст] .- К. : БАО, 2019. – 368с.
У книжці розповідається про системи цілющого дихання й техні¬ки нетрадиційного лікування. Ви познайомитеся з індійською, тибетською та китайською дихальними системами, а також із західними практиками ребефінгу, холотропної терапії. Крім того, ви знайдете у книжці рекомендації, адресовані тим, хто збирається практикувати систему дихальної гімнастики Стрельникової. До видання включено тільки ті методики і вправи, які можна виконувати самостійно в умовах сучасної міської квартири. Книга адресована широкому читацькому загалу.
Укладач бібліограф Софія Кіх 

Немає коментарів:

Дописати коментар