вівторок, 14 квітня 2020 р.


Увага! Нові надходження!
Дорогі наші бібліотечні Друзі! Через карантин обслуговування користувачів призупинено. Але це аж ніяк не привід перестати читати або не дізнаватися про книжкові новинки. Тож, пропонуємо  Вам ознайомитись із новими надходженнями літератури, яка буде чекати на Вас. Бажаємо всім здоров'я та доброго настрою! Залишайтесь з бібліотекою!
Бібліографічний огляд нових надходжень
Батлер- Боудон, Том
      50 видатних творів. Філософія [Текст] / Батлер- Боудон, Том  . – К. : КМ-Букс, 2019. – 456с.
Понад 2000 років філософія була найкращим провідником у досвід людського буття та справжньої природи реальності. Від Аристотеля, Платона, Епікура, Конфуція, Цицерона та Геракліта в античні часи до раціоналістів XVII століття — Декарта, Лейбніца та Спінози, від великих діячів ХХ століття — Жана-Поля Сартра, Жана Бодріяра та Симони де Бовуар до сучасних мислителів — Майкла Сендела, Пітера Сінгера та Славоя Жижека. Книга «50 видатних творів. Філософія» знайомить з основними працями, які сформували філософію як дисципліну та справили відчутний вплив на реальний світ. Для широкого кола читачів.
Бюттнер, Нільс
     Ієронім Босх. Видіння і кошмари[Текст] /  Нільс Бюттнер. – К. :Фабула,2019.–192с.
Ієронім Босх — один із найзагадковіших художників в історії. Навколо його творів назбиралося чимало інтерпретацій, здебільшого з акцентами на шаленстві його фантазії та на містичності. Що нам відомо про життя цього дивного і надзвичайно талановитого митця — без домислів, напевне? Якими поставали його твори для сучасників? Які натяки на тогочасні події він залишав на картинах? Як він поєднав демонічність із моралізаторством? Про все це та про інші загадки творчої фантазії Босха йдеться у фактологічно вивіреному й легкому       для    читання      тексті                   Нільса         Бюттнера.

Вюллер, Трюльс
    Що таке час? [Текст] / Трюльс Вюллер. – К. : Ніка-Центр, 2018. – 160 с.
До царини наукових інтересів норвезького вченого Трюльса Вюллера належать: фізична, філософська, екзистенціальна, соціальна та історична дійсність часу, і в своїй книжці він якомога різнобічніше висвітлює питання: «що таке час?» Але відверто попереджає: не варто чекати на нього однозначної, ба навіть чіткої відповіді. Час керує нашим життям. Усе на світі відбувається в часі – від минулого через теперішнє й у майбутнє. Але що таке час? Без зайвої полемізації та з великою відданістю предметові автор малює збалансовану картину теперішнього стану розуміння проблеми у світлі як філософії, так і фізики, антропології, історії, літератури та релігії та ілюструє свої роздуми ситуаціями з повсякденного життя. Книжка написана простою, але яскравою мовою, тож здатна зацікавити кожного, хто звик замислюватися над різними проявами  нашого       буття.
Гокінґ, Стівен
    Найкоротша  історія часу [Текст] / Стівен Гокінґ, Леонард Млодінов. – К. : «Клуб Сімейного дозвілля», 2016.- 160с.
Стівен Гокінґ – людина-легенда, науковець, відомий своїми дослідженнями в астрофізиці. Хвороба прикувала його до інвалідного візка, але не зломила дослідницького духу. Він читає лекції, популяризує наукові знання, знімається в наукових фільмах.  Твір написаний живою мовою і розрахований на широке коло читачів без академічних знань з фізики. Це скорочене й доповнене новими відкриттями в науці перевидання бестселера Стівена Гокінґа «Коротка історія часу», який розійшовся по світу накладом понад 10 млн примірників! Ви дізнаєтесь про появу Всесвіту, чорні діри, теорію суперструн і квантову механіку. 
Ґоулман, Девід
    Емоційний інтелект [Текст]  /  Девід Ґоулман. – К. : Vivat, 2018/ - 512c.
Залежність між інтелектом і життєвим успіхом зрозуміла і майже аксіоматична. А як впливає на життєві здобутки емоційна сфера людини? Які емоційні складники передусім формують нашу долю? Чи можна (і як саме, якщо так) виправити емоційні моделі, закладені в людині, коли вони гальмують її рух до кращого? І взагалі, чи реально об'єднати два слова - "емоційний" та "інтелект" - і не дістати суперечність? ВІдповіді на ці питання дає оперта на наукову базу й водночас легко написана для широкої аудиторії книжка Девіда Ґоулмана - один із безперечних психологічних бестселерів останніх десятиліть.
Рідлі,  Метт
    Геном. Автобіографія виду у 23 главах  [Текст] / Метт Рідлі . – К. : КМ-Букс, 2018. – 408с.
Стрімкий розвиток генетики впродовж останніх десятиліть називають не інакше як революційним. Метт Рідлі у своїй книзі «Геном» просто і доступно подає історію генетики, починаючи від перших здогадок про існування генів та завершуючи приголомшливим проривом, спричиненим розшифруванням структури ДНК молекулярними біологами Вотсоном і Кріком. Від хвороби Гантінгтона до раку, від застосування генної терапії до жахів євгеніки, автор аналізує наукові, філософські та моральні аспекти, що постають внаслідок картування геному. Ці дослідження допоможуть зрозуміти значення цього наукового відкриття для нас, наших дітей і людства загалом
Укладач бібліограф Софія Кіх

Немає коментарів:

Дописати коментар