вівторок, 14 квітня 2020 р.


Дорогі користувачі та учасники групи! Продовжуємо знайомити Вас із новими надходженнями літератури  в бібліотеку. До Вашої уваги чотири цікавих книги про видатних особистостей, які своїм талантом та вміннями стали відомими світу. Наразі тільки інформуємо, а після закінчення карантину запрошуємо в бібліотеку! Книги чекають на Вас!

Гільєм, Балаге
       Мессі [Текст] / Балаге Гільєм. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 728 с.
Сьогодні Мессі — володар «Золотого м’яча» і «Золотого бутса», «новий» Марадона, один із найрезультативніших гравців ФК «Барселона» та найкращий гравець сучасності... А починав він як сором’язливий, проте амбіційний хлопець з дефіцитом гормона росту та слабкими фізичними даними. Вже у юному віці він творив щось неймовірне на футбольному полі та обходив гравців, старших за нього. А ще «Блоха», як прозвали Мессі, понад усе мріяв грати у професійний футбол. Заради своєї мети йому довелося емігрувати, розлучитися з сім’єю, пройти дорогий курс лікування, пережити чимало травм та цькування преси, щоб стати тим, ким він є — найкращим футболістом світу.  Ґільєм Балаґе, зібравши коментарі впливових людей зі світу футболу, привідкриває завісу, яким насправді був у житті та футболі Ліонель Мессі, вихідець з бідних кварталів аргентинського містечка Розаріо, якого охрестили генієм футболу.
 
Кравчук, Володимир
           Щоденник вокаліста [Текст] / Володимир Кравчук . – Львів : Апріорі, 2017. – 184 с.
У пропонованому мемуарному видані автор, співак (баритон) Володимир Володимирович Кравчук (1967-2005), уродженець Рівного, випускник Рівненського державного інституту культури (1990, диригентсько-хорове відділення) і Київської національної музичної академії П. І.Чайковського (1995, сольний спів), викладач музично-педагогічного факультету інституту мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету (1995-2005), описує певні моменти періоду свого навчання в Рівненському державному інституті культури (1986-1990), Харківському національному університеті мистецтв імені І. Котляревського (1990-1992). На сторінках щоденника постає образ молодої особистості , від природи наділеної яскравими музичними даними, яка торує нелегкий шлях свого становлення як професійного співака, зустрічаючи на цьому шляху талановитих педагогів, митців, людей, пов’язаних з духовним відродженням України.


Пастух, Роман
     Велет із Нагуєвич [Текст] : До  160- річчя від дня народження Івана Франка / Роман  Пастух. – Дрогобич : Посвіт, 2016. – 240 с.
Пан Роман Пастух , народився в с. Уголні на Стрийщині, зараз проживає у м. Дрогобичі. Він є членом Національних Спілок журналістів (1977), письменників (2004), краєзнавців України (2011). Автор історико-краєзнавчих, документальних, публіцистичних, поетичних книг та буклетів. До 160-річчя І.Я. Франка вийшли з друку дві книги Р.Пастуха «Велет із Нагуєвич» та «Франко здалека і зблизька».  У книзі «Велет із Нагуєвич» Роман Пастух розповів про багатогранну і розмаїту творчість, політичну, культурно-громадську діяльність і сімейне життя великого сина землі української Івана  Яковича Франка.

Форд, Генрі
     Моє життя та боротьба[Текст] / Генрі Форд.- К. : Наш формат, 2015. – 344 с.
Ця книга – це  знайомство  з дуже цікавою,   мислячою людиною, вдалого інженера, персоною в історії виробництва автомобілів, винахідника конвеєра і багато іншого - Генрі Форда! Книгу «Моє життя та робота» Генрі Форда можна умовно поділити на 3 основні розділи, в яких він ретельно та глибоко висвітлює свої думки, факти та досягнення: Бізнес. Виробництво. Суспільство. Генрі Форд пройшов хоч і не простий шлях, зате насичений і цікавий, від створення ідеї до масового виробництва автомобіля. Від певного шоку ринкових відносин, до створення нових ділових та виробничих ідеалів та правил, які б рухали виробництво в прогресивному напрямку. Від марнотратних засобів вирішення питань, до оптимізації.
Його погляди будувались на здоровому глузді та великому досвіді. Можна назвати їх фундаментальними, бо це основи основ. Головною своєю метою він вбачав у служінні людям. А це по суті являється фундаментом цілого людства. Він вбачав в цьому свій поклик та призначення.
І саме така, коректна, реалістична та насичена поштовхом Мотивація Бізнесу і повинна бути. Виробництво для споживання, а не навпаки. «Ми живемо не задля заробляння грошей, а задля самого життя. І Людина, як індивід, важливіша за будь-які гроші, бо люди є рушійною силою у вирішені покладених на людство завдань. А реальне багатство це те, що ми маємо зробити ще краще ніж це є зараз».
Книга для широкого кола читача, але все ж таки її просто must read всім підприємцям, які займаються виробництвом товарів або наданням послуг! Бо там ви знайдете багато корисного досвіду управлінських принципів, ідеологічних міркувань та конструктивні способи мислення! А також коректну мотивацію для бізнесу!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар